UFC

‘Ja sam najbolji teškaš na svijetu. Jones čeka da me netko nokautira s masnim prstima i iPhoneom u ruci, umirovit ću ga‘

Tom Aspinall

 Screenshot (youtube, Mma On Point)
Engleski teškaš ostaje polako ostaje bez strpljenja što je objektivno u sportskom smislu potpuno opravdano

Tom Aspinall je primijetio kako je UFC-ov šef, Dana White, u posljednje vrijeme u više navrata isticao da je teškaški prvak Jon Jones najbolji borac na svijetu, po njegovom mišljenju,čak i najbolji u "pound-for-pound" konkurenciji.

Međutim, Aspinall (15-3), koji trenutno drži privremenu titulu UFC-ovog teškaškog prvaka, potpuno se ne slaže s Whiteovim mišljenjem i uvjeren je da može dokazati da to nije istina.

"Smatram da sam ja najbolji teškaš na svijetu" izjavio je Aspinall u podcastu "Believe You Me" s Michaelom Bispingom i Anthonyjem Smithom. "Ne dobivam zasluženo priznanje. Oni drže pojas kao taoca, a Jon Jones uživa u tome. Uživa u činjenici da Dana White u svakom mogućem intervjuu, čak i kada pričamo o borcima iz bantam kategorije, počne pričati o tome koliko je Jon Jones dobar. Razmišljam, ‘Ako je toliko dobar, neka se bori sa mnom.‘"

"Ja sam broj jedan teškaš upravo sada. Stavimo sve na kocku i vidimo tko je pravi čovjek – ja ili Jon. Jednostavno je."

U proteklih godinu dana bilo je puno kontroverzi oko vođenja UFC-ove teškaške divizije. Jones, koji je osvojio UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji nakon što ju je napustio Francis Ngannou u ožujku 2023., još je nije obranio. Trebao se vratiti prošlog studenog protiv legendarnog Stipe Miočića, no ozlijedio se i od tada je van natjecanja. U međuvremenu, Aspinall je osvojio privremeni UFC-ov teškaški pojas protiv Sergeija Pavloviča te ga obranio u srpnju protiv Curtisa Blaydesa.

Ipak, Jones se očekuje vratiti u studenom kako bi branio svoj pojas protiv Miočića, koji nije borio od 2021. godine, umjesto da se suoči s Aspinallom i ujedini pojaseve. Ovo je, čini se, uvijek bila Jonesova želja.

"Jon Jones je molio da izgubim tu borbu protiv Curtisa Blaydesa, molio je, jer nigdje nećete pronaći javno, nigdje, da on kaže da će se boriti sa mnom" rekao je Aspinall. "Toga nema. Izazivam sve koji gledaju ovaj intervju da pronađu izjavu, citat, video gdje Jon Jones kaže da će se boriti sa mnom nakon što se bori sa Stipom. To ne postoji. Čovjek je pametan."

"Znamo da je ovih dana malo pretežak. Sjedi tamo s prstima umrljanima od Cheetosa ili Doritosa, s iPhoneom u ruci, čekajući da me nokautiraju kako bi mogao početi tvitati o tome. Budimo iskreni: Otkad sam pobijedio u toj borbi, potpuno je utihnuo i nastavlja ignorirati moju prisutnost jer nema šanse na svijetu da će se boriti sa mnom. Umirovit ću Jona Jonesa, a da se čak i ne borimo."

Linker
13. rujan 2024 09:03