UFC

Israel Adesanya ima svog favorita u obračunu Strickland-Costa: ‘Ključni će biti direkti, ali i kondicija‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Jedna od najvećih UFC-ovih zvijezdi je u zadnje vrijeme jako aktivna na svom YouTube kanalu gdje često daje prognoze

Israel Adesanya ukrstio je rukavice s oba borca te je stoga dobro upućen u njihove prednosti i mane. Njegov posljednji meč bio je poraz od Stricklanda, pri čemu je izgubio titulu u srednjoj kategoriji nakon pet rundi rata. S obzirom na svoje iskustvo s oba borca, Adesanya ima dobru ideju kako će se borba odvijati i što je potrebno Stricklandu odnosno Costi za pobjedu.

"Bit će zanimljivo. Mislim da će se sve odvijati na nogama, kickboxing, boks. Costa bi mogao imati problem s direktima koje Sean jako dobro tempira. Definitivno će se umoriti, a Strickland će to iskoristiti. Za pobjedu, Costa mora biti agresivan, koristiti udarce nogom u tijelo i svoj direkt. Čak i ako ne pogodi svaki, trebao bi ići direkt za direktom. Također, treba kombinirati grappling kako bi umorio Stricklanda. Strickland treba raditi ono što inače radi, koristiti pritisak i svoj prednji udarac. Mislim da će front kickovi biti problem za Costu," rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu.

Nakon analize borbe, Israel Adesanya je dao svoju prognozu i očekuje da će Sean Strickland pobijediti Paula Costu odlukom sudaca.

"Odabrat ću Stricklanda u ovoj borbi. Mislim da će borba ići do kraja. Neće ga završiti," rekao je Adesanya.

Strickland je favorit s koeficijentom od 1.40, dok je Costa autsajder s koeficijentom od 3.50-4.00 , tako da se Adesanya slaže s "bookmakerima" da će bivši prvak odnijeti pobjedu.

Što se tiče Israela Adesanye, očekuje se da će se kasnije ove godine vratiti u oktogon protiv Dricusa Du Plessisa za titulu u srednjoj kategoriji. Adesanya se nije borio od kada je izgubio titulu od Stricklanda prošlog rujna, a očito da nema nikakve negativne pretenzije prema američkom borcu.

Linker
07. lipanj 2024 12:08