UFC

‘Makhachev se protiv Poiriera umorio i bio je spor. To bi bila vrlo lagana borba za mene‘

slam Makhachev i Dustin Poirier

 LUKE HALES Getty Images Via Afp
Arman Tsarukyan nije impresioniran Islamovom izvedbom na UFC 302 priredbi

Islam Makhachev pobijedio je (prisiljavanjem na predaju u petoj rundi) Dustina Poiriera na minuloj UFC 302 priredbi i tako po treći put obranio pojas lake kategorije. Ako se pita Armana Tsarukyana, međutim, nije to bila najbolja noć "u uredu" 32-godišnjeg dagestanskog borca.

"To nije bila najbolja izvedba. Umorio se i bio je spor. Osjećam da nije bio dobro fizički pripremljen, možda se razbolio ili što već", rekao je Tsarukyan za "The MMA Hour" pa nastavio: "Ne osuđujem ga zbog ove posljednje borbe, moram gledati na sve njegove mečeve i shvatiti ga ozbiljno. On je ‘P4P‘ borac broj jedan i pripremit ću se za njegovu najbolju verziju. Neću ga podcijeniti ili razmišljati na način: ‘Dustin se mogao obraniti od njegovog hrvanja, obranit ću se i ja‘, nego ću raditi svoj posao, znam što mi je činiti".

Tsarukyan je uvjeren kako bi ishod borbe bio drugačiji da je u oktogonu Prudential Centra nasuprot Makhacheva, umjesto Poiriera, bio upravo on.

"Bila bi to vrlo lagana borba za mene. Nadhrvao bih ga zato što se umorio. Kada ste umorni, ne možete napraviti ništa. Čak i ako imate najbolje vještine na svijetu, ako ste umorni - gotovi ste", istaknuo je 27-godišnjak.

Armensko-gruzijski borac poražen je od Makhacheva u svom UFC debiju, krajem travnja 2019. godine. U međuvremenu je nanizao deset pobjeda (i poraz od Mateusza Gamrota) te je trenutno prvi izazivač "lightweighta" i, shodno tome, nada se revanšu s Makhachevom. Islam je, međutim, nakon pobjede nad Poirierom, istaknuo kako mu je sljedeći cilj napad na pojas velter divizije.

"Ta je borba razvikanija i ako mu UFC ponudi da se bori u velteru, naravno da bih se i ja na njegovom mjestu borio za dvostruki pojas. To je povijest, on može stvarati povijest, ali smatram da još to ne zaslužuje, mora pobijediti još nekoliko boraca u lakoj, a onda ići u velter. Vidjet ćemo što će biti", zaključio je je Tsarukyan.

Linker
21. lipanj 2024 18:25