UFC

‘Nakon dijagnoze, liječnik mi je rekao da ću živjeti dan po dan i biti sretan ako se probudim‘

Dominick Reyes

 VANESSA CARVALHO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Vanessa Carvalho/zuma Press/profimedia
Dominick Reyes otvoreno je progovorio o zdravstvenim problemima s kojima se borio uoči povratka u oktogon

Dominick Reyes posljednji je put u UFC-ov oktogon kročio sredinom prosinca 2022. i tom prilikom izgubio, nokautom u prvoj rundi, od Ryana Spanna, što mu je ujedno bio i četvrti poraz u nizu pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije. Iza bivšeg izazivača za pojas poluteške divizije je jednoipolgodišnja pauza, tijekom koje je prošao istinsku agoniju izazvanu zdravstvenim problemima, no ovog ćemo ga vikenda ponovno gledati u akciji, budući da će u sunaslovnoj borbi UFC on ESPN 57 priredbe odmjeriti snage s Dustinom Jacobyjem.

U jednom od svojih posljednjih javnih istupa, "The Devastator" je otvoreno progovorio o svim zdravstvenim tegobama koje su iza njega, odnosno o slučaju tromboze od kojeg je patio, kada su se u njegovom krvožilnom sustavu formirala četiri ugruška i zaglavila u venama njegovih nogu. Situacija je bila toliko ozbiljna da Reyes ne samo da zbog krvnih ugrušaka nije mogao hodati, već mu je liječnik rekao da postoji šansa da, uslijed tog stanja, čak i izgubi život.

"Nakon što mi je postavljena dijagnoza, liječnik mi je rekao: ‘Živjet ćeš dan po dan sljedeća četiri tjedna‘, na što sam ga pitao što to točno znači, a on mi je odgovorio: ‘Dan po dan... Ako se probudiš onda je dobro, ako se ne probudiš onda nije‘. Bio sam šokiran koliko je bio nonšalantan u vezi s tim, a on mi je samo rekao: ‘Situacija je poprilično ozbiljna‘", ispričao je 34-godišnji borac za Ful Send MMA pa nastavio:

"Bio sam sretan što sam se probudio svakog dana. Liječnik mi je rekao: ‘Nemoj forsirati. Samo ćeš oštetiti sve kapilare i nećeš moći koristiti noge‘. Mjesec dana sam mogao stajati maksimalno minutu prije nego što bih dobio nesnosne bolove u nogama, najgore koje sam ikada osjetio".

Priča je, na koncu, ipak imala pozitivan epilog. Reyesovo stanje popravilo se korištenjem razrjeđivača krvi, a njegov liječnik bio je zapanjen vidjevši koliko se UFC-ov borac brzo oporavio.

"Nakon što sam se očistio od toga, rekao mi je: ‘Stari, više uopće nema tragova krvnih ugrušaka. Nikad to nisam vidio, ti si poput Wolverinea“, prisjetio se Reyes pa dodao: „Bog je imao drugačije planove za mene. Zahvalnost je sve. Zahvalan sam što sam ovdje, zahvalan sam što sam se probudio, što mogu trenirati i boriti se u UFC-u, raditi ono što volim i natjecati se na najvišoj razini".

Podsjetimo, nagli pad Reyesove karijerne krivulje uslijedio je nakon borbe za pojas poluteške divizije s Jonom Jonesom. Reyes je, nakon pet rundi rata, izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom od "Bonesa", ali mu i pružio i jedan od najtežih mečeva u karijeri, a po mnogima, zaslužio čak i pobjedu u toj borbi. Može li se Reyes, nakon svega što je proživio, vratiti na pobjednički kolosijek i stare staze slave, mogli bismo saznati već ovog vikenda nakon njegovog obračuna s Jacobyjem.

Linker
14. lipanj 2024 12:54