UFC

Holly Holm dogovorila revanš na stadionu gdje je šokirala MMA svijet

Holly Holm
 Youtube screenshot
Četiri godine nakon što je savladala Rondu Rousey, Holly Holm vratit će se na stadion u Melbourneu te ponovno nastupiti za publiku pred kojom je izvela jedan od najvećih i najvažnijih nokauta u MMA povijesti.

UFC 243 će se održati 5. listopada, a predvodi ga borba za titulu UFC-ove srednje kategorije između Roberta Whittakera i Israela Adesanye. No, kakav bi to bio povratak na Marvel Stadium da tamo ne nastupi i osoba kojoj je taj objekt promijenio život i karijeru. Nešto manje od četiri godine nakon što je tamo savladala Rondu Rousey i time postala svjetska prvakinja, Holly Holm ponovno će izaći pred australsku MMA publiku.

Jučer je postalo službeno kako je dogovorila revanš svoje prve UFC borbe, u kojoj je početkom 2015. godine savladala Raquel Pennington. Bila je to vrlo izjednačena borba na kraju koje je Holm slavila podijeljenom sudačkom odlukom i tako uspješno krenula u svoju UFC karijeru, koja je vrhunac doživjela devet mjeseci kasnije.

37-godišnja Holm (12-5, 5-5 UFC) posljednji je nastup imala prije točno mjesec dana, kad je nokautirana od strane Amande Nunes na sličan način kako je ona detronizirala Rondu. Nakon toga se spominjalo čak i njeno umirovljenje, no ona je to odmah odbacila, a prihvaćanje borbe niti tri mjeseca nakon tog poraza je dokaz kako se što prije želi vratiti pobjedama i ostaviti to iza sebe. Ipak, ako doživi poraz i u ovoj borbi, nikoga neće začuditi ako se odluči umiroviti na istom mjestu gdje je postigla svoj najveći uspjeh. Ta opcija zapravo nije isključena niti u slučaju pobjede. Naime, možda je Holly tražila ovu borbu s ciljem umirovljenja na istom mjestu gdje je došla do vrha.

Raqeul Penningon (10-7, 7-4 UFC) se također borila prošlog mjeseca. Savladala je Irene Aldanu, čime je prekinula niz od dva poraza. Prvi je bio u borbi za titulu protiv Amande Nunes, a onda ju je savladala i Germaine De Randamie. Šestoplasirana borkinja kategorije trenutno gleda prema tome da se što prije ustali među Top 5, a onda bi se s vremenom mogla nadati i novoj borbi za titulu.

Linker
16. lipanj 2024 11:18