UFC

Dana White otkrio da će BMF pojas uskoro opet biti ‘na kocki‘: Topuria i Holloway u bitci za dvije titule?

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC ima ‘slatke brige‘, sljedećih mjeseci čekaju nas sjajni okršaji

BMF titula, koja je uvedena u studenom 2019. kada je Jorge Masvidal tehnički nokautom pobijedio Natea Diaza na UFC-u 244, u početku je trebala biti jednokratna no onda je UFC shvatio potencijal i marketabilnost same BMF titule.

Samim tim, pojas je vraćen na najveću pozornicu gotovo četiri godine kasnije na UFC-u 291 kada je Justin Gaethje nokautirao Dustina Poiriera i preuzeo upražnjenu titulu. Gaethje je branio protiv Maxa Hollowaya na sada već legendarnom UFC-u 300 u travnju, ali je nokautiran u posljednjoj sekundi kultne bitke.

Čelni čovjek najbolje svjetske MMA promocije je ovih dana natuknuo novinarima da se BMF titula uskoro brzo "vraća" unutar UFC-ovog oktogona.

"Trenutno radimo na BMF naslovu", rekao je White za MMA Junkie tijekom UFC 302 konferencije za novinare nakon UFC-a 302 na kojemu je dominantni dagestanski prvak Islam Makhachev zaustavio Dustina Poiriera u petoj rundi borbe koja je prije toga bila koliko toliko kompetitivna.

Očekuje se da će Holloway biti sljedeći protivnik prvaka u perolakoj kategoriji, a to je Ilia Topuria, koji je zahtijevao da BMF naslov također bude na redu za njihovu borbu.

“Uopće me ne dotiče to. Volim što ljudi vole taj pojas i žele se boriti za njega,” rekao je White o Topurijinim zahtjevima. "Volim to. Trenutno radimo na puno stvari. Trenutno u planovima imamo The Sphere (Las Vegas) u rujnu. Imamo Madison Square Garden u studenom (New York). Očekuje nas mnogo velikih borbi u to vrijeme, pa ćemo to riješiti kada bude vrijeme za to."

Linker
23. lipanj 2024 21:26