UFC

Tai Tuivasa i dalje je dio UFC-a! Nakon četiri uzastopna poraza potvrđen mu je meč na UFC 305, očekuje ga surinamski udarač

Tai Tuivasa 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bit će ovo zanimljiv okršaj dvojice teškaških udarača, a ujedno će biti i važan meč za obojicu

Nakon što je u trećem mjesecu ove godine doživio svoj četvrti poraz u nizu, i to četvrti prekidom, pojavile su se informacije da je Tai Tuivasa uklonjen s UFC-ovog rostera boraca. Međutim, izgleda da informacije ipak nisu bile točne jer je upravo i službeno potvrđen njegov sljedeći nastup.

Gane, Pavlovich, Volkov i Tybura, redom su borci koji su Tuivasu završavali u posljednjim nastupima. Govorilo se da mu UFC nije produžio ugovor, što ni ne bi bilo čudno, no Tuivasa je itekako ostao na rosteru te je dobio protivnika preko kojega se može vratiti na nešto bolje staze.

Naime, danas je potvrđeno da će sljedeći protivnik za Tuivasu biti Jairzinho Rozenstruik, a to će Tuivasi ujedno biti i meč pred domaćom publikom. Borba će se održati na UFC 305 priredbi u Perthu, u Australiji 17. kolovoza ove godine.

Kao što smo napisali, Jairzinho će biti njegov protivnik. Borac je to koji je u ovom trenutku u boljoj situaciji nego Tuivasa, no i njegova situacija daleko je od idealne. Tri poraza u posljednjih pet mečeva upisao je Surinamac, a u trenutno posljednjem nastupu svladao je Shamila Gazieva, nakon što je ovaj borbu predao između rundi jer je ostao bez kondicije.

Bit će ovo zanimljiv okršaj dvojice teškaških udarača, a ujedno će biti i važan meč za obojicu. To se pogotovo može reći za Tuivasu kojemu ‘‘gori pod nogama‘‘, jer pet poraza u nizu UFC zasigurno ne bi više tolerirao. UFC 305 ponudit će nam odgovor na pitanje može li Tuivasa i dalje konkurirati UFC-ovim teškašima, a sve ćemo saznati ovoga ljeta.

Linker
23. lipanj 2024 17:55