Ostalo

(VIDEO) Kaos na konferenciji za medije: Pogledajte kako su se potukli timovi Natea Diaza i Jorgea Masvidala

Nate Diaz (lijevo) | tučnjava Masvidalovog i Diazovog tima (desno, gore i dolje)

 Screenshot (youtube, Mma Fighting, Instagram)
Dva legendarna borca uskoro će se obračunati u boksačkom meču, ali svojevrsni fizički obračun dogodio se i sinoć

Borilačkoj javnosti već neko vrijeme poznata je informacija kako će Jorge Masvidal i Nate Diaz ukrstiti rukavice 6. srpnja (sedmi mjesec) ove godine. Dva MMA veterana odradit će boksački meč u Anaheimu, a sinoć je održana posljednja konferencija za medije u sklopu takozvanog ‘‘media toura‘‘ koji su Diaz i Masvidal odrađivali proteklih tjedana.

Prvih nekoliko konferencija za medije prošlo je bez ekscesa, ali i bez pretjerane pažnje. Kao da su Diaz i Masvidal prepoznali da promocija njihovog meča ne ide u najboljem smjeru, pa su sve ‘‘začinili‘‘ na sinoć održanoj pressici.

Jorge Masvidal pokušavao je uvesti Diaza u verbalni rat, ali Nate je dosad uglavnom djelovao nezainteresirano. Međutim, sinoć se Nate pojavio u puno agresivnijoj verziji samog sebe, upuštao se u rasprave s Masvidalom, a u jednom trenutku bilo mu je dosta svega.

‘‘Ova konferencija za medije sigurno nije nešto do čega mi je stalo. Muka mi je od sjedenja ovdje i gledanja svih ovih bolesnika. Mučno mi je od ovog cijelog sranja. Gotov sam s konferencijama za medije. Drago mi je da smo ovdje kako bi promovirali sve ove velike mečeve, to je kul. Ali osim toga, mislim da je moj posao ovdje završen. Neću više odrađivati ovakva sranja, nema konferencija za medije do moje iduće borbe.‘‘, rekao je Diaz, a sasuo je i paljbu prema Masvidalu.

‘‘Nek se nosi ovaj ružni tip (Masvidal). Čovječe, ne volim te omalovažavati, ali muka mi je i gledati tebe (ove riječi upućene su voditelju). Završio sam, vidimo se.‘‘, dodao je Nate i zatim je krenuo napuštati kompletan event.

Nakon što su ga zamolili da odradi posljednje sučeljavanje, Diaz se vratio pred publiku i medije, pozirao je u svojoj uobičajenoj pozi, a zatim je poručio Masvidalu:

‘‘Odradi sučeljavanje sa samim sobom.‘‘

Jorge Masvidal nije ostao miran na sav taj ‘‘show‘‘ u režiji Natea Diaza. ‘‘Gamebred‘‘ se pojavio na bini, uslijedilo je novi verbalni rat, a nedugo poslije situacija je eskalirala. Nate je napustio mjesto događanja, a Masvidal i njegov tim sukobili su se s timom Natea Diaza. Sukob je eskalirao iz verbalnog u fizički, a neki kadrovi jasno prikazuju kako je sudjelovao i Masvidal. Jorge nekog od Diazovih kolega povlači za kosu i pokušava ga udariti, a vrlo brzo reagiralo je i osiguranje koje se dobrano namučilo da razdvoje sukobljene strane.

Nedugo poslije, Nate Diaz dao je kraći intervju za Fight Hub TV u kojem se osvrnuo na fizički sukob koji je nastao nakon njegovog odlaska s pozornice.

‘‘Nisam uspio vidjeti što se dogodilo, već sam otišao. Čuo sam da je Masvidalov trener dobio batina. To je nezgodno. Ja sam pravi borac. Neću sjediti tamo i raspravljati se s ljudima osim ako oni neće učiniti nešto, ako se nećemo potući. Bilo je vrijeme da odem.‘‘, rekao je Diaz, a zatim je u daljini uočio člana Masvidalovog tima i pokušao je inicirati novi obračun dvaju timova. Sukob je ovaj put spriječen na vrijeme.

Mnogi neće vjerovati u legitimnost ovih sukoba, jer postoji osnovana sumnja da su Diaz i Masvidal izrežirali ovaj sukob kako bi njihov meč napokon dobio nešto više pažnje. No, poznavajući povijest i karakter obojice, nije isključeno da je sukob i animozitet uistinu stvaran.

Kompletnu sekvencu koja je dovela do sukoba, kao i sam obračun, pogledajte klikom na LINK. (YouTube dozvoljava pokretanje videa isključivo na njihovom servisu).

Linker
14. lipanj 2024 08:37