UFC

Cormier objasnio zašto će Jones biti ‘vrlo uspješan‘ teškaš: ‘Ja bih mu odmah dao borbu za naslov‘

Jon Jones
 Screenshot (YouTube, UFC)
Bivši dvostruki prvak osvrnuo se na izazove koji čekaju najuspješnijeg poluteškaša u povijesti

Daniel Cormier možda nema najbolje mišljenje o Jonu Jonesu kao osobi, ali za borilačke vještine svog nekadašnjeg rivala uvijek je znao pronaći prave komplimente.

Kroz dva međusobna okršaja 'DC' je vrlo dobro upoznao Jonesove mogućnosti i upravo stoga vjeruje da bi 'Bones' mogao biti uspješan kao novopečeni teškaš. I ne samo to, da se njega pita, Cormier bi bivšem vladaru poluteške odmah dao borbu za naslov koji je trenutno u rukama Stipe Miočića.

"Mislim da će se boriti za titulu. I u tome ne vidim nikakav problem. S obzirom na sve što je postigao tijekom karijere, ako itko zaslužuje odmah napasti pojas, onda je to Jon Jones. Zaista vjerujem i da će kao teškaš biti vrlo uspješan", rekao je Cormier prema pisanjima SCMP-a.

Cormier se s Jonesom borio u siječnju 2015. i srpnju 2017. godine. Prvi je put izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, a u drugom susretu završio nokautiran, ali se zbog Jonesovog 'pada' na dopinškom testiranju taj susret vodi kao 'no contest'.

"Dva puta sam se borio s njim i vidio sam što može napraviti, osjetio sam njegove mogućnosti i razinu vještine. Stvarno vjerujem da on sa svojom vještinom, borilačkim stilom, ali i inteligencijom, jer on je pametan lik, vrlo pametan borac, može biti uspješan u teškoj kategoriji", zaključio je Cormier.

Kada će Jones debitirati kao teškaš, u ovim trenucima još nije poznato. Navodno je UFC-ov plan da u ožujku organiziraju revanš Miočića i Francisa Ngannoua, a onda da na ljeto pobjedniku daju 'Bonesa'.

Linker
23. lipanj 2024 20:15