UFC

Elitni američki hrvač prozvao Sharu ‘Bulleta‘; Dođe li do meča, morat će se boriti izvan granica SAD-a

Bo Nickal (lijevo) | Shara Magomedov (desno)

 Instagram (bo Nickal, Shara Magomedov)
30-godišnji Sharabutdin Magomedov ne može dobiti dozvolu za nastupe u SAD-u

Sharabutdin Magomedov (13-0) sinoć je nastavio svoj niz neporaženosti. Opasni Dagestanac porazio je Antonija Trocolija tehničkim nokautom u trećoj rundi i došao je do 13. pobjede u svom 13. profesionalnom nastupu.

Shari je to druga pobjeda pod okriljem UFC-a, nakon što je u desetom mjesecu prošle godine porazio Brunu Silvu. Magomedov je tada slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Podosta velik ‘‘hype‘‘ pratio je Sharu Magomedova po dolasku u UFC. Isječci njegovih spektakularnih poteza i pobjeda nokautom privukli su pažnju UFC-ovih fanova, kao i nula u rubrici poraza. Velika očekivanja stavljena su pred njega, ali dojam je kako Shara ipak nije u potpunosti impresionirao nakon prva dva nastupa.

Bruno Silva pokazao je velike nedostatke u njegovom grapplingu, a Magomedov se sinoć podosta mučio sa završavanjem nedoraslog protivnika koji je odradio užasan nastup.

Mnogi su uvjereni kako će prvi kvalitetni hrvač napraviti ogromne probleme ovom neporaženom Dagestancu, a nedugo nakon Sharine jučerašnje pobjede, oglasio se idealan kandidat za testirati njegove vještine.

‘‘Dajte mi ‘Bulleta‘‘‘, napisao je Bo Nickal na Twitteru.

Bo Nickal u ovom trenutku možda je i najperspektivniji borac UFC-ove srednje kategorije. Nekoć ponajbolji američki hrvač u MMA-u je od 2022. godine, a dosad je slavio u svih šest mečeva koje je odradio. Tri pobjede upisao je u UFC-u i od njega se očekuju najveći mogući uspjesi.

Uspije li Shara Magomedov odoljeti hrvačkim napadima takvog borca, u potpunosti bi se stišale kritike oko njegovih hrvačkih nedostataka. Naravno, preostaje nam vidjeti smatraju li UFC-ovi čelnici taj meč smislenim ili zasad ipak ne žele ispreplesti puteve ove dvojice perspektivnih boraca.

Uspije li Bo Nickal ipak ishoditi meč protiv Share Magomedova, mora biti spreman na putovanje izvan granica SAD-a. Naime, Dana White sinoć je otkrio vrlo interesantnu informaciju.

Prema navodima UFC-ovog predsjednika, Sharabutdin Magomedov neće nastupati na UFC-ovim eventima u SAD-u. 30-godišnji Dagestanac slijep je na desno oko i ne može ishoditi licencu za nastupe u SAD-u.

Tako će karijera Share Magomedova vjerojatno biti svedena na nastupe u bliskoistočnim državama. Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati lokacije su na kojima će Magomedov tražiti svoju priliku. UFC će sigurno nekoliko puta godišnje gostovati na teritorijima tih država i ne bi trebalo biti prevelike zapreke za napredak Magomedova i učestalo nastupanje. Shara će morati tempirati svoje kampove prema datumima tih evenata, ali za očekivati je da neki borci neće biti zainteresirani boriti se protiv njega, upravo zbog ograničenja po pitanju lokacije.

Pomalo je kontroverzna činjenica da Magomedov uspijeva ishoditi dozvolu za nastup u bilo kojoj državi. Osam operacija izvršeno je na njegovom desnom oku, ali neke komisije ipak mu odobravaju nastupe u kavezu.

Linker
26. lipanj 2024 22:16