UFC

Anthony Pettis odlučio napustiti UFC nakon devet godina u promociji

Pettis vs. Ferguson
 screenshot
UFC-ov roster uskoro bi trebao biti oslabljen za jednog od najatraktivnijih boraca u promociji

Nakon devet godina u UFC-u te još tri kao dio WEC promocije, koja je također bila u vlasništvu Zuffe, Anthony Pettis odlučio je provjeriti što mu se može ponuditi na tržištu. Nešto tako se moglo pretpostaviti već kad je nakon posljednje borbe otkrio da mu je bila i posljednja ugovoru, budući da UFC onima koje žele ostaviti na svom rosteru nove ugovore nude prije nego što aktualne odrade. Bivši prvak je po prvi put nakon 2014. godine uspio spojiti dvije pobjede, no to očito nije bilo dovoljno da mu UFC da ponudu nakon koje ne bi niti razmišljao koje su mu druge opcije.

33-godišnji "Showtime" je svoje namjere otkrio kroz objavu na društvenim mrežama, unutar koje je i emotivna poruka UFC-u.

"Dragi UFC, bila je ovo luda vožnja. Gotovo 12 godina u ovoj organizaciji i puno sjajnih uspomena. Od osvajanja moje prve titule u WEC-u, kad sam imao 23 godine, do osvajanja titule prvaka UFC-a u svom gradu kad sam imao 26. Zahvalan sam na svemu što sam iskusio za ovo vrijeme. Dana, hvala ti za sve što si napravio za mene. Bio sam samo dječak sa snovima, a ti si mi ih pretvorio u realnost", dio je onoga što je Pettis napisao, zahvalivši se još nekim osobama koje je i naveo te na kraju fanovima. Istima je obećao kako nije gotov.

Pettis je u karijeri upisao 24 pobjedea i deset poraza, dok je kao UFC borac na omjeru 11-9. Pobjede je ostvario u tri različite kategorije, dok je prvak bio u lakoj, nakon što je 2013. godine savladao Bensona Hendersona, a onda je titulu jednom i obranio, savladavši Gilberta Melendeza. Bio je trener u Ultimate Fighteru, a kao UFC borac osigurao je i osam bonusa. Možda najdraža nagrada ipak mu je ona koju je osvojio na World MMA Awards dodjeli za 2018. godinu. U pitanju je borba godine, kojom je proglašen njegov okršaj s Tonyjem Fergusonom, s UFC 229 priredbe.

U Octagonu je osim navedenih još pobjeđivao Joe Lauzona, Stephena Thompsona, Charlesa Oliveiru, Jeremyja Stephensa, Michaela Chiesu te dva puta Donalda Cerronea.

Glavni kandidat za njegovog novog poslodavca svakako je Bellator, budući da se tamo bori njegov brat Sergio, no sigurni smo kako bi ga mnogi fanovi voljeli vidjeti u PFL-ovom turniru treće sezone. Promocija Raya Sefa sigurno će dati svoju ponudu.

Linker
07. lipanj 2024 10:40