K1 i Boks

‘Sparirao sam i s Joshuom i Duboisom, ali niti jedan se ne može mjeriti s tim 205 cm visokim divom. Ta snaga je nevjerojatna‘

David Price

 Action Plus Sports Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bez obzira na sve to, Joshua i Dubois zasigurno posjeduju dovoljno snažan udarac da ‘‘uspavaju‘‘ jedan drugoga

Kako se priredva približava, sve više nas zanima kako će proći meč između Daniela Duboisa, trenutnog prvaka u teškoj kategoriji prema IBF-u, i Anthonyja Joshue, čovjeka koji je teškom kategorijom vladao godinama. Meč nam je na rasporedu već idućega vikenda, a nadamo se kako su oba boksača spremna za ovaj spektakl.

Tko je pripremio bolju taktiku i čiji će udarac te večeri biti jači, uskoro ćemo saznati, a jednu zanimljivu informaciju jučer je otkrio britanski teškaš, Frazer Clarke. Dok su svi boksači trenirali kod Roberta McCrackena, Clarke je sparirao s obojicom, no spomenuo je čovjeka čija se snaga ne može ni mjeriti s Joshuom i Duboisom:

‘‘Ovo će biti vrlo kompetitivna, dobra borba. Mislim da je AJ favorit. Ali, rekao sam ovo već prije i govorim opet, ako Dubois nije najjači udarač s kojim sam ikada radio, onda je sigurno u top tri ili četiri. On vas uistinu može dobro pogoditi. To je jedna drugačija vrsta udarca, ali mislim da ako bi imali samo po jedan udarac, mislim da bi Joshua bio bolji‘‘, rekao je Clarke za Boxing Social, pa nastavio:

‘‘Obojica su oštri, ali niti jedan od njih se ne može mjeriti s divom od 205 centimetara, Davidom Priceom. Isuse Kriste. To je totalno druga životinja. Bio sam mlad u to vrijeme, 17 ili 18 godina sam imao. Iako nije radio jako, ta snaga udarca… Nevjerojatno, nevjerojatno.‘‘

Bez obzira na sve to, Joshua i Dubois zasigurno posjeduju dovoljno snažan udarac da ‘‘uspavaju‘‘ jedan drugoga. Idućega vikenda na Wembleyju ćemo imati prilike vidjeti tko će izaći kao IBF-ov prvak iz tog ringa, a Joshua je prema kladionicama favorit.

Linker
12. rujan 2024 12:26