K1 i Boks

(VIDEO) Oleksandr Usyk započeo s pripremama i uputio poruku Furyju: ‘Zašto tučeš Tajlanđane? Počni trčati‘

Oleksandr Usyk

 Screenshot (instagram, Oleksandr Usyk)
Trenutno najbolji boksač teške kategorije na vrijeme je započeo s pripremama za veliki revanš

Nešto više od tri mjeseca udaljeni smo od najiščekivanijeg boksačkog meča u preostalom dijelu ove kalendarske godine. Tyson Fury i Oleksandr Usyk ponovno će ukrstiti rukavice, a 21. prosinca (12. mjesec) datum je njihovog obračuna.

Prvi meč otišao je na stranu Oleksandra Usyka, a Ukrajinac je dokazao kako može premostiti veliku razliku u fizičkoj veličini. Svojom brzinom i tehničkom profinjenošću Usyk je uspio nadjačati Furyja te je ujedinio sva četiri svjetska pojasa u teškoj kategoriji.

Naknadno se Usyk odrekao IBF-ove titule jer je prema njihovim odrednicama morao braniti pojas protiv Daniela Duboisa. Usyk ipak ima klauzulu u ugovoru s Furyjem koja mu određuje da mora odraditi revanš i zato je morao odbiti revanš s Duboisom. Tako drugi meč između Usyka i Furyja ne nudi priliku da netko od dvojice teškaša ujedini sva četiri pojasa, ali WBA, WBO i WBC titule bit će u igri.

Iako ga čeka možda i najveći meč u dosadašnjoj karijeri, dojam je kako Tyson Fury zasad nije u potpunosti posvećen pripremama za revanš. Prije nekoliko dana pisali smo vam kako Fury zapravo vježba "low kickove", odnosno udarce nogama.

Društvenim mrežama kruži snimka koja pokazuje Furyja kako udara "low kick", a tehnikom i snagom udarca zapanjio je fanove. Međutim, Oleksandr Usyk nije ostao pretjerano impresioniran, a Furyju je poručio da se fokusira na boks.

"Hej, zašto tučeš Tajlanđane? Stavi masku i kreni s trčanjem. Okomio si se na manje tipove. Što ima moj debeljuškasti prijatelju? Nadam se da si dobro.", poručio je Usyk dok je trčao na traci noseći takozvanu "visinsku masku", odnosno sredstvo za otežavanje uvjeta i povećavanje snage i izdržljivosti.

Ukrajinac se ozbiljno prihvatio priprema za revanš iako je vremena i dalje dosta. Usyk je poznat kao boksač besprijekorne discipline i posvećenosti sportu, a u mečeve uvijek ulazi fantastično pripremljen. Isto se ne može reći za Furyja, ali vjerujemo da Fury ima pomno isplanirane pripreme i neće doći nespreman na revanš u Rijadu.

Linker
12. rujan 2024 10:18