K1 i Boks

‘Shakur je veća za borba za Davisa od Lomachenka. Najveća izrečena glupost je da Shakur nije atraktivan boksač‘

Shakur Stevenson

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Tim WBC-ovog prvaka agresivno se ograđuje od izjava koje je Bob Arum nedavno izrekao

Shakur Stevenson, trenutni WBC prvak u lakoj kategoriji, ima tri željena borca s kojima želi ukrstiti rukavice - protiv WBA prvaka Gervonte "Tank" Davisa, WBO prvaka Denysa Berinchyka i IBF prvaka Vasiliyja Lomachenka. Međutim, Stevenson osjeća da nije blizu postizanja nijedne od tih borbi.

Talentirani ljevoruki borac suočit će se s Artemom Harutyunyanom u posljednjoj borbi svog trenutnog ugovora s promotorom Top Rank 7. srpnja u Prudential Centru u Newarku. Usred spekulacija da bi se Davis i Lomachenko mogli sastati, Stevensonov menadžer Josh Dubin brani Stevensonovu poziciju kao značajne figure u boksu, nakon što je izrazio neslaganje s nedavnim intervjuom promotora Boba Aruma, koji je rekao da je Lomachenko unosnija opcija za Davisa nego Stevenson.

"Ako borac ne privuče gledatelje koji će platiti da vide meč, teško je organizirati veliku borbu za njega" rekao je Arum.

"To, po mom mišljenju, i ja upravljam Shakurom s Jamesom Princeom, je potpuno besmislen razlog zašto ne pokušavaju dobiti borbu za Shakura" rekao je Dubin te nastavio: "I Lomachenko prije tri borbe nije mogao napuniti Madison Square Garden, morao se je boriti u maloj dvorani u Gardenu. Shakur je dosljedno jedan od najgledanijih boraca na njihovom rosteru svaki put kad se bori na ESPN-u."

"Jedini put kad nije bio među najgledanijima bio je kad su ga natjerali da se bori u četvrtak navečer, pokušavajući nas uvjeriti da će to zbog Formule 1 biti najveći događaj na svijetu. Shakur to nije ni želio. Rekao je: ‘Neće moći napuniti dvoranu.‘"

"Mislim da je prilično očito. Po mom mišljenju, ne žele mu dati veliku borbu jer mu ugovor istječe. Ali imaju moć reći Lomachenku: ‘Evo borbe koju vam nudimo.‘ Ne rade to. Mogli bi reći ljudima od Tank Davisa: ‘Shakur je veća borba.‘ I on je veća borba, po našem mišljenju, jer su dva neporažena momka u svom vrhuncu. Stavljaju 36-godišnjeg Lomachenka koji je u opadanju protiv njega."

"Shakur želi najveće borbe. I razumijem da ne mogu natjerati ljude da se bore protiv njega, ali davati objašnjenje da ne pokušavaju pregovarati o borbi s Tank Davisom jer Shakur nije atraktivan je glupost. Onaj tip koji je upravo pobijedio Emanuel Navarretea, Berinchyk, na društvenim mrežama izaziva Shakura. Snima videozapise u kojima ga izaziva. To je njihov borac. Imaju opcije s tim tipom sada. Shakur samo sjedi ovdje i mora to prihvatiti."

Linker
22. lipanj 2024 15:53