K1 i Boks

Gervontu čeka dosad najteži ispit? Ponajbolji tehničar u povijesti boksa mogao bi postati njegovim sljedećim protivnikom

Gervonta Davis

 Tayfun Coskun/AFP/Profimedia
Neporaženi Davis krajem godine mogao bi ukrstiti rukavice s boksačem čija tehnika uvijek zadivljuje boksačku javnost

Gervonta Davis (30-0, 28 KO) proteklog vikenda pružio je još jedan oduševljavajući nastup. Fantastični boksač iz Baltimorea sjajnim nokautom zaustavio je dosad neporaženog Franka Martina i uspješno je obranio WBA titulu svjetskog prvaka.

Ono što mnogi sada žele vidjeti, jesu mečevi između Gervonte i nekog od najboljih boksača lake kategorije. Frank Martin pri samom je vrhu, ali Shakur Stevenson i Vasyl Lomachenko ipak su kategorija iznad Martina. Gervonta Davis dosad nije boksao s niti jednim od njih dvojice, a upravo Shakur i Lomachenko drže preostale dvije svjetske titule u lakoj kategoriji. WBO-ov pojas trenutno je upražnjen.

Kako sada stvari stoje, upravo bi Lomachenko mogao postati sljedećim protivnikom Gervonte Davisa. Tu informaciju otkrio je Bob Arum u razgovoru za Boxing Scene. Lomachenkov promotor tvrdi kako će pregovori započeti jako brzo.

‘‘Mi smo otvoreni za taj meč, kao i Lomachenko također. Sastanak bi se mogao dogoditi već ovog tjedna.‘‘, rekao je Arum.

Gervontini predstavnici trenutno su u Las Vegasu, a tamo su Bob Arum i ostali čelni ljudi Top Ranka. Činjenica da se nalaze na istoj lokaciji pruža im priliku da stupe u pregovore i ugovore ogroman boksački meč. Bob Arum ne skriva svoje visoko mišljenje o Gervonti Davisu.

‘‘Jako dobar i moćan dečko, odličan udarač. Nije se borio protiv nekakve ‘kante‘. Također, Davis je izgradio reputaciju marketinški zanimljivog boksača. Borba protiv njega proizvela bi više novca nego meč između Lomachenka i Shakura Stevensona. Kad sjednemo s Gervontinim predstavnicima, vidjet ćemo je li izvedivo ugovoriti taj meč. Lomachenko bi volio odraditi tu borbu.‘‘, rekao je Arum i naveo je 11. ili 12. mjesec kao potencijalni termin.

Uspiju li se predstavnici dvojice boksača dogovoriti, kasnije ove godine mogao bi nas čekati ponajveći boksački meč u ovoj kalendarskoj godini. Zanimljivo je kako bi ta borba mogla ostati podalje od Saudijaca i njihove organizacije, ali sve je zasad u povojima. Nemojmo se prerano radovati, jer ‘‘boksačka politika‘‘ nebrojeno puta nas je razočarala.

Linker
24. lipanj 2024 17:41