K1 i Boks

Dana White i Turki Alalshikh pripremaju spektakularna iznenađenja: ‘Želimo ići dalje i dalje‘

Dana White i Turki Alalshikh

 Turki Alalshikh Twitter
Odnos UFC-a i Saudijske Arabije ima svjetlu budućnost unatoč izostanku glavne zvijezde s prve saudijske UFC priredbe

Važan debitantski UFC event u Saudijskoj Arabiji održat će se danas u Rijadu, u Kingdom Areni.

Čak je osam borbi otpalo s programa, uključujući i zvijezdu glavne borbe večeri, Khamzata Chimaeva. Međutim, to nije obeshrabrilo saudijskog čelnika Glavne uprave za zabavu (General Entertainment Authority - GeA), Turkija Alalshikha, koji je u protekloj godini transformirao svijet boksa. Izjavio je kako je uzbuđen zbog mogućnosti proširenja suradnje s UFC-om.

U novom videu objavljenom na Alalshikhovim društvenim mrežama, Turki i izvršni direktor UFC-a, Dana White, drže se za ruke dok razgovaraju o budućim planovima.

"S mojim bratom Danom Whiteom, vrlo sam sretan što vas danas vidim na prvom UFC debiju u Kraljevstvu", rekao je Alalshikh. "I to neće biti posljednji put. Želimo, brate moj, imati još velikih eventa."

"Mislim da je ovo početak velikog odnosa između UFC-a i GeA Saudijske Arabije", nastavio je. "I želimo ići dalje i dalje. Sada razgovaramo o Kini i drugim stvarima, o sponzorstvu Riyadh Seasona... Dana White je jedan od najboljih poslovnih i najpametnijih ljudi koje sam ikad vidio u borilačkom biznisu i vrlo sam sretan što radim s njim. Imamo mnogo iznenađenja u budućnosti."

UFC i Saudijska Arabija nedavno su potpisali ugovor o proširenju partnerstva, osiguravši još jedan događaj za početak 2025. godine, za koji je Alalshikh izjavio da će biti "dva ili tri puta veći" od ovotjednog UFC-a u Saudijskoj Arabiji. Čak dovode i Whiteovu Power Slap ligu u Rijad.

No, želi li se UFC doista u potpunosti povezati sa Saudijskom Arabijom kao što se mnogi boksački promotori pripremaju to učiniti? Najpoznatija MMA promocija je u pomalo nezgodnom položaju - godinama je povezana s Abu Dhabijem i duguje Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su UFC-u omogućili održavanje borbi tijekom COVID pandemije.

Stoga, ako se pitate zašto je debitantski događaj u saudijskom Kraljevstvu jedna UFC priredba u stilu "Fight Nighta", a ne sveobuhvatni spektakl prepun zvijezda, imajte na umu da su u igri velika politika i naravno, veliki novac. Kako će to utjecati na buduću suradnju UFC-a i Saudijske Arabije, preostaje nam vidjeti.

Linker
22. lipanj 2024 11:23