K1 i Boks

Poznat novi plan za Joshuu i Puleva: Obje strane već su se složile oko datuma i lokacije!

Anthony Joshua i Kubrat Pulev
 Geoff CADDICK / AFP
"Sretni smo što se čini da je borba ponovno na pravome putu..."

Prođe li sve prema planu, meč svjetskog prvaka Anthonyja Joshue i njegovog izazivača Kubrata Puleva trebali bismo gledati 12. prosinca u londonskoj O2 Areni, saznaje BoxingScene čiji je novinar razgovarao s predstavnicima oba tima.

"Da, 12. prosinca u O2 Areni je plan", potvrdio je Joshuin promotor Eddie Hearn uz dodatak da se nada kako bi tom velikom događaju mogao prisustvovati i određen broj navijača.

Hearn je dodao i kako britanske vlasti ciljaju prema tome da se za fanove omogući otvaranje barem 25 posto kapaciteta dvorane/stadiona te da bi nova odluka mogla stupiti na snagu već početkom listopada.

Britain's Anthony Joshua (L) and Bulgaria's Kubrat Pulev (R) stand on the pitch at the Principality Stadium in Cardiff on September 11, 2017 during a promotional event for their heavyweight world title boxing match. - Britain's Anthony Joshua will defend his IBO, IBF and WBA world heavyweight titles against Bulgaria's Kubrat Pulev at Cardiff's Principality Stadium on October 28. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Geoff CADDICK / AFP
Anthony Joshua i Kubrat Pulev

"Sretni smo što se čini da je borba ponovno na pravome putu i što imamo novi datum i lokaciju. Postoje još neki detalji koje moramo odraditi oko ugovora, ali smo optimistični da će se taj dio zaključiti ovoga tjedana", izjavio je John Wirt iz Epic Sportsa, inače jedan od kopromotora Kubrata Puleva.

Trenutno je situacija takva da se raspravlja o financijskim uvjetima. Problem je, naime, u tome što se kod originalno potpisanog ugovora računalo i na značajne prihode od prodaje ulaznica.

"Na tome radimo", dodao je Hearn.

Podsjetimo, Joshua je po prvom planu svoje WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseve trebao braniti 20. lipnja na Tottenhamovom stadionu u Londonu, ali je to, kao i većina sportskih događanja, bilo odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Linker
05. srpanj 2024 04:09