K1 i Boks

‘Fisherov trener je zabrinut, uočio sam to na njegovom licu. On je gledao sparing između mene i Dilliana Whytea‘

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
Alen Babić smatra kako postoji određeni nemir u redovima njegovog sljedećeg protivnika

Alen Babić trebao je meč kakav ga čeka u subotu navečer. ‘‘Savage‘‘ će u subotu boksati protiv neporaženog Johnnyja Fishera (11-0), a osim činjenice da ga čeka jako opasan i talentiran protivnik, Babić dodatnu motivaciju može pronaći u svoj pažnji koja prati njegov sljedeći nastup.

Naime, Britanci imaju velika očekivanja od Johnnyja Fishera, predviđaju mu vrlo uspješnu karijeru u teškoj kategoriji i s velikim zanimanjem prate njegove mečeve. Uz sve to, Babić i Fisher predvodit će event u Copper Boxu, a unutar dvorane moći će se pogledati i nogometna utakmica između Engleske i Švicarske. Nema sumnje da će atmosfera biti vatrena, ali Babić sigurno ima velik motiv da pokvari noć Englezima i Johnnyju Fisheru.

Uvjeren je Babić kako su Fisher i njegov tim pogriješili odabravši njega kao ‘‘odskočnu dasku‘‘ za Johnnyja Fishera. Alen vjeruje da će biti prevelik zalogaj za 25-godišnjaka, a svoje tvrdnje temelji i na strahu koji je navodno uočio na licu Fisherovog trenera Marka Tibbsa.

‘‘Mislim da je on pomalo zabrinut. Uočio sam zabrinutost na njegovom licu. Ali on bi i trebao biti zabrinut. On je gledao moj prvi sparing s Dillianom Whyteom i to je dovoljno za reći. Ako je pričao Fisheru o tome, oni su sigurno zabrinuti oko svega ovoga. To se dogodilo prije pet, šest ili sedam godina. Bio to lud, lud sparing.‘‘, rekao je Babić za Boxing Scene, a zatim je istaknuo kako ga Fisherov trener jako poštuje.

‘‘Imam jako puno poštovanja od strane Marka Tibbsa i to poštovanje sam zaradio. Znam da sam ga zaslužio. Ja sam se borio s drugim tipovima dok je Fisher bio 10-godišnjak, možete li to zamisliti? Nemojte me omalovažavati, jer napravit ćete veliku pogrešku, a Tibbs i Fisher ne rade tu grešku. Tibbs je veliko ime u boksu, radio je s prvacima i zna kako funkcioniraju stvari.‘‘, dodao je Alen.

Ne sumnjamo da Tibbs cijeni Babića, posebno ako je uistinu gledao taj famozni sparing između Babića i Whytea. Navodno se radilo o pravom ratu, a Tibbs je iz prve ruke svjedočio Babićevoj srčanosti i borilačkom duhu. Takvog borca nikada nije lako poraziti.

Linker
04. srpanj 2024 12:04