K1 i Boks

Alen Babić: ‘Mislim da su Joshua i Dubois prisiljeni na sukob. Boks je gospodski sport, volio bih da se vratimo u ta vremena‘

Daniel Dubois vs. Anthony Joshua | Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing, Ifl Tv)
Ponajbolji hrvatski boksač prokomentirao je nedavni verbalni obračun dvojice britanskih teškaša

Vrlo žustro sučeljavanje odradili su Daniel Dubois i Anthony Joshue proteklog tjedna u Londonu. Njihova rasprava u jednom trenutku eskalirala je i spriječen je fizički obračun, debelo prije meča koji bi trebali odraditi 21. rujna (deveti mjesec) ove godine.

Dubois je ponudio Joshui da se odmah obračunaju, Joshua je zaprijetio ‘‘razbijanjem stolca o Duboisovu facu‘‘, obojica su se ustali sa svojih stolaca, ali obračun je ipak spriječen. Nije tajna da šira fan baza voli ovakve tenzije i to budi dodatan interes ka praćenju borbe. Međutim, postoje i oni koji nisu pobornici takvog ‘‘showa‘‘, a jedan od njih je i naš boksač Alen Babić.

‘‘Savage‘‘ je u intervjuima za Seconds Out i IFL TV dobio priliku osvrnuti se na spomenuti sukob Joshue i Duboisa. Alen vjeruje kako se radi o isceniranom događaju na koji su Dubois i Joshua bili prisiljeni.

‘‘Ovaj svijet je sada lud i navodi nas na brojne lude stvari. Mislim da Joshua i Dubois nisu htjeli nešto takvo. Smatram da samo pokušavaju ispromovirati meč na takav način. Meni i Johnnyju također su rekli da vičemo jedan na drugog, ali to nije prirodno. Jako je čudno i koliko god Dubois i Joshua ne vole jedan drugog, mislim da se međusobno poštuju. Ali taj dio se ne prikazuje, prezentira nam se samo ružniji dio. Volio bih da se vratimo u doba Jakea LaMotte kad je boks bio gospodski sport. Rukujemo se i idemo se boriti. Boks je sam po sebi prekrasan, ne trebaju nam ova popratna sranja.‘‘, rekao je Babić.

Kad je u pitanju meč između Joshue i Duboisa, Babić je istaknuo kako cijeni obojicu teškaša i nije mu lako odabrati favorita. Ipak, odlučio se za iskusnijeg.

‘‘Prvi puta me netko ovo pitao. Naravno da Dubois može pobijediti, ali mislim da je Joshua najopasniji teškaš u posljednjih pet godina. On je imao svoje velike uspone i velike padove, ali jako ga cijenim zbog njegove desnice i njegovog atleticizma. Dajem malu prednost Joshui.‘‘, pojasnio je ‘‘Savage‘‘.

Naravno da je tema Babićevih intervjua morao biti Filip Hrgović, točnije, njegov nedavno odrađeni meč protiv Daniela Duboisa. ‘‘El Animal‘‘ poražen je u osmoj rundi tog meča, a Babić tvrdi kako nije iznenađen takvim ishodom.

‘‘Ne mogu reći da sam iznenađen, jer Hrgović je bio previše samouvjeren. Daniel Dubois je na putu da postane svjetskim prvakom, već je zapravo i postao. On je na jako dobrom putu. Mlad je, snažan je i ima sve. Prošao je kroz puno toga, vidjeli smo njegove dobre i loše mečeve. Stvarno je puno toga prošao i jako ga cijenim. Mlad je, tek mu je 26 godina, ludo je da je sve to prošao.‘‘, zaključak je Alena Babića.

Inače, Alen Babić u subotu će ponovno ući u ring, a na suprotnoj strani ringa čekat će ga Johnny Fisher, neporaženi engleski teškaš kojem se predviđa velika karijera. Babić ima priliku zaustaviti ‘‘hype‘‘ i donekle ga preuzeti na sebe. Neće biti lako, ali Babić je odavno naviknut na teške izazove u kojima mu ne daju previše šanse.

Linker
03. srpanj 2024 10:25