K1 i Boks

Potvrđen točan datum meča desetljeća: Joshua i Fury na stadionu ‘koji će šokirati svijet‘

Anthony Joshua i Tyson Fury
 Nick Potts/PA Images/Profimedia | Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, u ring će na međusobni meč ući Anthony Joshua i Tyson Fury

Glavni organizator najvećeg boksačkog meča posljednjih godina, Eddie Hearn iz Matchroom Boxinga, uspio je u svom naumu po pitanju datuma kojeg će dva najbolja teškaša svijeta odmjeriti snage. Nakon što se čekala odluka između prva dva vikenda u kolovozu, ona je donesena i meč će se održati 14. kolovoza, što je uostalom Hearn danas osobno potvrdio Sky Sportsu, ali je dodao novu informaciju po pitanju lokacije.

"Saudijci žele izgraditi novi stadion", započeo je Hearn priču o svojim saudijskim partnerima, koji neće dozvoliti da ovo ne bude još veći spektakl od onog koji su pripremili krajem 2019. godine za Joshuin meč protiv Andyja Ruiza Jr.

"Oni imaju opcije s dvoranama, a tamo je, u kolovozu u 23 sata, temperatura približno 23 stupnjeva Celzijusovih. Oni zbog toga žele izgraditi novi stadion. Za meč protiv Andyja Ruiza su u sedam tjedana izgradili stadion na kojem je bilo 18 tisuća ljudi. Ovo će biti nešto slično tome", rekao je Hearn, još dodavši:

"Imaju sve uvjete za odraditi priredbu u zatvorenom, ali žele nešto posebno. Izgradit će stadion kakav će šokirati svijet i to samo za ovu prigodu. Oni to mogu i to će napraviti."

Sky Sports otkriva kako im je Hearn potvrdio datum, iako on od obje strane još mora biti i službeno potvrđen.

Što se tiče sudionika meča, koji se očito približava te će se održati za točno tri mjeseca, Joshua je već neko vrijeme u ozbiljnom treningu, no to kod njega nije ništa novo. Riječ je o boksaču koji je uvijek u dobroj formi. S druge strane, Fury još uvijek živi potpuno hedonističkim stilom života te još nije otkrio kad će se krenuti pripremati. No, u svoju pobjedu i to uvjerljivu ne sumnja te to svaki puta naglašava kad se susretne s medijima.

Saudijski grad u kojem će se meč održati još uvijek nije spomenut. Prošli put to je bila turistički atraktivna Diraja, ali nije isključeno da se ovog puta odabere neka druga lokacija.

Linker
30. lipanj 2024 04:56