K1 i Boks

Manny Pacquiao dogovorio meč u RIZIN-u, ovog ljeta gledat ćemo povratak boksačke legende protiv MMA prvaka

Manny Pacquiao

 SOPA Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia
Čak 20 godina je razlike između osmerostrukog boksačkog svjetskog prvaka i trenutnog RIZIN-ovog kralja perolake kategorije

Tijekom prijenosa sinoćnje RIZIN 47 priredbe, boksačka legenda Manny Pacquiao najavio je povratak u ring protiv RIZIN-ovog prvaka perolake kategorije, Chihira Suzukija, u boksačkom meču na Super RIZIN 3 priredbi. Borba će se održati 28. srpnja u kultnoj Saitama Super Areni u Saitami, u Japanu.

Pacquiao nije jedina boksačka legenda koja se borila u RIZIN-u. Floyd Mayweather je to napravio 2018. godine kada je prekidom svladao Tenshina Nasukawu.

45-godišnji Pacquiao umirovio se od profesionalnog boksa nakon što je 2021. godine izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom od Yordenisa Ugasa. Međutim, 2022. odradio je dvije egzibicijske boksačke borbe i pobijedio u obje. U siječnju je nagovijestio revanš s Mayweatherom, ali izgleda kako ipak ništa od toga.

Kako smo već pisali, prije nekoliko sati prije ove velike objave, ESPN je izvijestio da Pacquiao istražuje mogućnost borbe za naslov protiv Maria Barriosa ove jeseni.

Njegov protivnik, 25-godišnji Suzuki trenutno je RIZIN-ov prvak perolake kategorije u nizu od osam pobjeda, s jednom borbom bez odluke (no contest). Japanski se borac trenutno sprema boriti protiv MMA legende, Takanorija Gomija, na ‘Knock Out 2024 Super Bout: Blaze‘ priredbi u Tokiju 23. lipnja.

Linker
17. lipanj 2024 03:09