K1 i Boks

(VIDEO) ‘Hrgović je napravio istu pogrešku kao i ja u Dubaiju! Nije bilo snage u njegovim udarcima‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Boxing Social)
Hrvatski boksač Alen Babić dao je svoje viđenje Hrgovićevog posljednjeg poraza

Tri tjedna udaljeni smo od novog meča Alena Babića. ‘‘Savage‘‘ će 6. srpnja (sedmi mjesec) ukrstiti rukavice se neporaženim engleskim teškašem Johnnyjem Fisherom (11-0), a pobjeda u tom meču Babiću bi sigurno otvorila mnoga vrata ka novim velikim mečevima.

Fisher i Babić predvodit će priredbu u Copper Box Areni smještenoj u Londonu. Zamisao promotora zapravo je testirati Johnnyja Fishera i dodatno ga gurnuti ka gornjem domu teške kategorije. 25-godišnji Englez zasad je neporažen, ali nedostaje mu teških izazova i Babić je jedan od najtežih protivnika u njegovoj dosadašnjoj karijeri. ‘‘Savage‘‘ tvrdi kako će se Fisher zapitati o samom sebi nakon što meč započne.

‘‘To će se neizbježno dogoditi, ne može to izbjeći. On (Fisher) nikada nije imao ovakvog protivnika, a ja sam imao daleko teže protivnike od njega. Ja znam što me čeka, dok on ne zna. On je imao drukčiji put od mene. Uveli su ga u ovaj svijet boksa, a ja sam sve sam odradio. Samostalno sam izgradio svoje ime.‘‘, rekao je Alen za Boxing Social.

Protekla kalendarska godina bila je jako teška za Alena Babića. Poraz od Lukasza Rozanskog u meču za svjetsku titulu, rastanak s Leonardom Pijetrajem i njegovom dvoranom, oštre osude javnosti i depresivne misli obilježile su dobar dio Alenove prošle godine. Srećom, Babić se uspio konsolidirati, a ranije ove godine vratio se boksu nokautiravši Stevea Robinsona. Alen već neko vrijeme trenira u Dublinu, vratio je svoju ljubav ka boksu i opisao je koliko je sretan jer se ponovno bavi svojim najdražim sportom.

‘‘Živim od boksa, a samo je nekoliko ljudi iz Hrvatske koji to mogu reći za sebe. Došao sam iz ničega u ovaj sport. Počeo sam trenirati boks kako bih se naučio tući dok radim na vratima noćnih klubova. To je bio moj razlog zbog kojeg sam došao na boksački trening. Dogurao sam od svega toga do situacije gdje ću predvoditi priredbu na koju će doći oko 10 tisuća ljudi. To je ostvarenje sna, ali ne smijem se previše opustiti zbog toga.‘‘, pojasnio je Alen Babić.

Nerijetko je i Filip Hrgović tema Babićevih intervjua. Tako je Alen zamoljen da se ponovno osvrne na meč između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa koji smo gledali početkom ovog mjeseca. ‘‘Savage‘‘ je pojasnio kako je Hrgović napravio pogrešku jako sličnu onoj koju je on sam napravio uoči borbe protiv Lukasza Rozanskog.

‘‘Bio je to težak meč. Mislio sam da će Hrgović sigurno pobijediti, većina nas je to mislila. On (Hrgović) je neke stvari pogrešno napravio. Mislim da je napravio istu pogrešku kao ja kad sam bio u Dubaiju. Radio sam samo ono što sam htio, a ne ono što sam trebao raditi. Mislim da je i Hrgović tijekom svojih priprema radio sam ono što je htio raditi, a to je pogrešno. Nije bilo snage u njegovim udarcima i vrlo rano uočio sam da će Dubois ipak pobijediti.‘‘

Lako je moguće da je Babić dobro detektirao problem. Hrgović je možda odradio pripreme unutar ‘‘zone komfora‘‘ i nije se izlagao dovoljno teškim izazovima na treninzima, što ga je na koncu dovelo do poraza. Naravno, sve je u sferi nagađanja, ali Babić je neke stvari osjetio na svojoj koži i dobro zna o čemu priča.

Kompletan Alenov intervju pogledajte/poslušajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
16. lipanj 2024 14:22