K1 i Boks

Manny Pacquaio očito nije zaintereiran da se ‘smiri‘: Dogovara novi meč za WBC naslov u velter kategoriji

Manny Pacquiao

 PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA Patrick T. Fallon/afp/profimedia
Filipinska boksačka legenda očito nije spremna za mirovinu, vjeruje da po tko zna koji put može postati svjetski prvak

Ako Luka Modrić u poznim igračkim godinama briljirati i pokazivati svoju grandioznu nogometnu vještinu na europskim travnjacima Manny Pacquiao vjeruje da u još poznijim boksačkim godinama može prezentirati bljeskove svoje, nekoć, ubojite boksačke vještine.

Potvrđujući izvješće objavljeno ranije u subotu od strane ESPN-a, dva boksačka autoriteta povezana s dogovorom ovog potencijalnog meča izjavila su za BoxingScene da osmerostruki svjetski prvak Pacquiao vodi "ozbiljne pregovore" za prihvaćanje svoje prve borbe u tri godine, u kojoj bi we za WBC naslov u velter kategoriji protiv Maria Barriosa.

Očekivani datum borbe bit će u rujnu u MGM Grandu ili T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Barrios rodom iz Teksasa (29-2, 18 KO) osvojio je privremeni WBC naslov 4. svibnja pobjedom jednoglasnom odlukom sudaca protiv Fabiana Maidane, oborivši ga u trećoj rundi.

Barrios, bivši WBA prvak u kategoriji do 63,5 kg, očekuje se da će biti promaknut u punopravnog WBC prvaka u velter kategoriji nakon što je nedavno neporaženi Terence Crawford proglašen prvakom u "mirovanju", pripremajući se za svoju borbu za naslov u kategoriji do 69,8 kg 3. kolovoza u Los Angelesu.

Barrios je imao poteškoća protiv svojih najpoznatijih protivnika. Gervonta Davis ga je zaustavio u 11. rundi u lipnju 2021., kada je izgubio svoj pojas, a potom je poražen jednoglasnom odlukom sudaca od bivšeg prvaka u velter kategoriji Keitha Thurmana osam mjeseci kasnije.

Ipak, Barrios je dominirao nad Kubancem Yordenisom Ugasom prošle godine, oborivši ga dva puta. Pacquiao je u svojoj posljednjoj borbi, u kolovozu 2021., izgubio od Ugasa jednoglasnom odlukom sudaca.

Pacquiao je ranije ovog tjedna za BoxingScene izjavio da se raduje finalizaciji onoga što je nazvao "pravom borbom" dok je dovršavao dogovor za održavanje egzibicijske borbe u Japanu.

Pacquiao je prvotno bio privučen borbom protiv velter izazivača Conora Benna u Rijadu ranije ove godine, ali Benn je i dalje suspendiran zbog pada na doping testu.

Pacquiao i Premier Boxing Champions ponovno su se povezali nakon borbe s Ugasom i drugih, a promocija vjeruje da Pacquiao bez sumnje može nastupiti kao oštar, iskusan borac sposoban za osvajanje naslova u velter kategoriji po peti put.

Pacquiaov savjetnik Sean Gibbons rekao je za BoxingScene da planira posjetiti borca u njegovim rodnim Filipinima do 17. lipnja te da se nada da će postići dogovor.

Prema visoko pozicioniranom čovjeku iz PBC-a, Barrios je "potpuno spreman" za borbu koja bi PBC-u osigurala utjecajnu seriju priredbi na Amazon Prime Video streaming servisu, počevši s eventom 15. lipnja kojeg predvode Davis i poluteškaš David Benavidez u sunaslovnoj borbi, te seže do kartice u listopadu koju predvodi borba za naslov u supervelter kategoriji između prvaka Sebastiana Fundore i bivšeg prvaka u velter kategoriji Errola Spencea Jr.

Linker
09. lipanj 2024 21:10