K1 i Boks

Jake Paul samouvjereno: ‘Ja sam najbolja stvar koja se boksu dogodila u ovom stoljeću‘

Jake Paul

 Brian J. Roberts
YouTuber i boksač u najnovijem intervjuu objasnio je kako pridonosi boljitku ovog sporta

Trend YouTubera i celebrityja u boksu sve više raste i trenutno djeluje kao nešto neizbježno. Braća Paul daleko su dogurala kroz samo nekoliko godina bavljenja boksom. Jake Paul pobjeđivao je renomirane MMA prvake poput Tyrona Woodleyja i Bena Askrena, dok je njegov brat Logan boksao protiv Floyda Mayweathera.

Naravno da su mišljenja podijeljena. Puno je onih koji su protiv ovog trenda i smatraju da se od plemenitog sporta radi lakrdija. Međutim, sve je više onih koji vide određeni smisao u svemu što braća Paul i ostali celebrityji u boksu rade, a trend je sve prihvaćeniji.

Jake Paul svakako je najzvučnije ime i na neki način ''zaštitni znak'' tog trenda. 24-godišnjoj YouTube zvijezdi ne manjka samopouzdanja, a jako dobro barata i ''trash talkom'' koji je u današnjem svijetu sporta, jedan od glavnih alata za izgradnju popularnosti.

''Ja sam najbolja stvar koja se dogodila boksu u ovom stoljeću. Anthony Joshue, Mike Tysoni, Tyson Furyji, svi su oni rekli da sam donio svježi zrak u boks.'', započeo je Jake u razgovoru za Bleacher Report, a zatim dodatno pojasnio što sve radi za dobrobit sporta.

''Debata je započela prije otprilike godinu dana - je li Jake Paul dobar za boks? Utišao sam tu debatu i mislim da ne postoji netko s druge strane jednadžbe, a da smatra kako sam ja loš za boks. Imam zakladu preko koje doniramo boksačke rukavice za što veći broj djece. Posvuda smo, renoviramo boksačke dvorane, inspiriramo mlade da boksaju. Mislim da je ovaj sport trebao takvo buđenje.''

Inače, Paul je odradio četiri profesionalna boksačka meča (4-0), a idući nastup čeka ga 18. prosinca. Protivnik će mu biti neporaženi Britanac Tommy Fury (7-0-0), polubrat puno renomiranijeg boksača Tysona Furyja.

Linker
30. lipanj 2024 14:35