K1 i Boks

Izašle sudačke kartice: Pogledajte kako smo noćas skoro ostali bez pobjednika

Bivol vs Canelo

 PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA Patrick T. Fallon/Afp/Profimedia
Iako Canelo nije uspio ugroziti Bivola, suci su gledali nešto drugo

Površno gledajući, Dimitry Bivol je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Canela Alvareza i ostao WBA prvak poluteške kategorije, ostvarivši tako nedvojbeno najveću pobjedu karijere.

Međutim, sjenu na cijeli događaj su bacile službene sudačke kartice koje su objavljene nakon meča. Poznati borilački portali Bloody Elbow i Bad Left Hook su objavili kako su oba bodovala borbu u korist Bivola 117-111, jednako kao i DAZN-ov neslužbeni bodovatelj Chris Mannix. Većina borilačke zajednice se slaže s tim, no suci su očito gledali nešto drugo.

Sva tri suca koja su bodovala ovaj meč su ga vidjeli kao 115-133. Posebno bizarna situacija je to da je Bivol morao, sudeći po službenim karticama, pobijediti dvanaestu rundu da izbjegne neodlučen rezultat.

Iako se čini da je jedino bitna činjenica da je Bivol zadržao titulu, no sama mogućnost da je noćašnji meč za dlaku ostao bez pobjednika je nerealna. Dimitry Bivol je zasluženo ostao prvak kontrolirajući gotovo cijeli meč, a Canelo ga nije uspio ozbiljnije ugroziti. Bivolu je ovo bila dvadeseta pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Canelo je naglasio kako će odmah aktivirati klauzulu te tražiti instantni revanš, a Meksikanac bi se u devetom mjesecu još trebao boriti protiv Golovkina. Kako će se situacija rasplesti, ostaje nam za vidjeti.

Linker
02. srpanj 2024 22:51