K1 i Boks

Dana White dao je podršku Ryanu Garciji: ‘Moji stručnjaci kažu da je on nevin, iako to nije moja briga‘

Ryan Garcia

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Očito je da su čelnik UFC-a i ponajveća mlada boksačka zvijezda u jako prisnim odnosima

Dana White vjeruje da je Ryan Garcia nevin nakon što je pao na doping testu. Ryan Garcia je optužen za korištenje nedozvoljenih sredstava i zabranjeno mu je bavljenje boksom na godinu dana, ali Dana White vjeruje u njegovu nevinost.

Garcia se oporavio nakon što je izgubio svoj neporaženi rekord protiv Gervonte Davisa. Zvijezda u usponu nokautirala je Oscara Duartea prije nego što je iznenadila svijet pobjedom nad Devinom Haneyjem, ali ta pobjeda je poništena nakon što je Garcia pao na doping testu.

Unatoč tome što je rekao da to nije njegova stvar, Dana White je stao u obranu nesretnog Ryana Garcije. Tijekom UFC 303 press konferencije nakon borbe, White je bio uvjeren da boksač nije namjerno uzeo nedozvoljenu supstancu.

"Prvo, to uopće nije moja stvar", rekao je White medijima u subotu. "To nije moja borba. Nije moj događaj."

"Znate da mrzim pričati o doping testiranju. Ali sa svim znanjem koje imamo kroz godine testiranja, vjerujemo ljudima koji provode testiranje da je on uzeo kontaminirani suplement. Prilično smo uvjereni da je bio kontaminirani suplement. Nemam nikakve koristi od ovoga, nije moja borba, nije moj problem i nije moje mjesto da o tome govorim."

"Prema onome što mi moj tim kaže – a ti momci su najbolji – bio je to zagađeni suplement."

Ryan Garcia će sada morati biti udaljen od boksa na godinu dana, ali obećao je da neće samo sjediti i čekati. Prema njegovim riječima, možda razmatra priliku da se okuša u mješovitim borilačkim vještinama ili boksu bez rukavica u budućnosti.

Linker
02. srpanj 2024 17:28