K1 i Boks

Teofimo Lopez Jr. želi borbu s Isaacom Cruzom: ‘Svi drugi boksaju, samo se on istinski bori‘

Teofimo Lopez

 KELLY GAVIN Getty Images Via Afp
Nakon solidnog performansa protiv neugodnog Claggeta američki boksač želi nove i veće izazove

Teofimo Lopez Jr. ostvario je jednoglasnu odluku protiv Stevea Claggetta i obranio svoj WBO naslov u poluteškoj kategoriji u subotu navečer u Miamiju.

Mnogi su očekivali prekid borbe u korist Lopeza, ali izdržljivi kanadski izazivač Claggett borio se svih 12 rundi prvi put u svojoj karijeri, osvojivši samo jednu rundu na tri sudačke kartice dok je Lopez pogodio rekordnih 315 udaraca.

"Kakva borba. Danas nije bilo riječ o vještinama - već o volji i snazi," rekao je Lopez na konferenciji za novinare nakon borbe. "Znao sam kakav borac je Claggett. On je triatlonac. Njegova kondicija je bila besprijekorna. Nikada prije nije išao svih 12 rundi, pa smo znali da ga moramo slomiti. A ja s astmom, zahvalan sam.

"Volim teške borbe. Teške borbe izvuče najbolje iz mene. Nije me briga kako moje lice izgleda. Kvragu, to je borba. Imam 26 godina. Još uvijek učim u ovom sportu, i to mi se sviđa.

"Nije me briga kako izgledam. Sve dok mi ruka bude podignuta na kraju. Ovo mi je mnogo značilo. Bob Arum je rekao da sam dobro odradio. Nije izgledao previše sretno. Kvragu. Ja sam tvoja jedina preostala zvijezda, i to je to. Moraš se nositi s tim. Ja sam najbolji. Zaboravi ostale."

Lopez sada ima 5-0 u kategoriji do 63.5 kg, ali nije zabilježio prekid ni u jednoj od tih borbi.

Kategorija do 63.5 kg uključuje borce poput Devina Haneya, Isaaca Cruza, Liama Para, Josea Ramireza, Jacka Catteralla, Regisa Prograisa, Alberta Puella, Garyja Antuanne Russella, Rolanda "Rolly" Romera, Richardsona Hitchinsa, Sandora Martina, Daltona Smitha i bivšeg neprikosnovenog prvaka Josha Taylora, kojeg je Lopez pobijedio prošle godine.

Iz ove skupine – uz borbe protiv Gervonte "Tanka" Davisa i velteraša Terencea Crawforda – Lopez bi se sljedeće želio suočiti s WBA prvakom Isaacom "Pitbullom" Cruzom.

"Spreman sam, čovječe. Tank, kakva god situacija bila. Oni se već dugo nisu suočili s borcima poput Claggetta," rekao je Lopez.

"Naravno da sam spreman za Cruza. Uzbuđen sam. Sada znam kako se bolje suočiti s takvim borcima. Niko neće boriti kao Steve Claggett. Postoji samo jedan borac koji će se boriti slično njemu, a on je manji – i to je Pitbull Cruz. Osim njega, nijedan drugi borac ne borbu na taj način. Svi boksaju."

Linker
02. srpanj 2024 17:08