K1 i Boks

Manny Pacquiao mogao bi boksati za svjetsku titulu, predsjednik WBC-a: ‘On je bezvremenski‘

Manny Pacquiao

 Masatoshi Okauchi/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sa svojih 45 godina, legendarni Filipinac osjeća da još uvijek ima ono što je potrebno da se nosi s boksačkom elitom nove generacije

Predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman, potvrdio je da bi WBC odobrio borbu Mannyja Pacquiaoa protiv Maria Barriosa za njihovu verziju titule u velter kategoriji.

Barrios je u lipnju unaprijeđen iz privremenog u punopravnog prvaka nakon što je bivši nositelj titule, Terence Crawford, najavio da će se preseliti u super velter kategoriju kako bi se 3. kolovoza borio s WBA prvakom, Israilom Madrimovim.

Crawford je proglašen ‘‘prvakom u mirovanju‘‘, što znači da se može vratiti u velter i boriti se za titulu ako to želi. No, to se čini malo vjerojatnim s obzirom na to da je već postigao apsolutnu dominaciju u toj kategoriji.

Souleymane Cissokho je rangiran kao broj jedan od strane WBC-a i stoga je sljedeći na redu za borbu s Barriosom.

Međutim, WBC je otvoren za ideju da dopusti Pacquiau da preskoči red.

"Manny Pacquiao je bezvremenski. On je legenda", izjavio je predsjednik WBC-a Sulaiman za Sky Sports.

"Imamo sjajne presedane bivših prvaka koji se vraćaju, samo ako uspješno prođu sve liječničke preglede."

"Kao bivši prvak i legenda, on ima mogućnost boriti se za WBC titulu."

"Jako mi se sviđa ta ideja. Mislim da Manny Pacquiao može pobijediti svakog borca ili biti konkurentan svakom borcu danas."

"Ali vidjeti ga kako se vraća u WBC više od dva desetljeća nakon što je osvojio svoju prvu svjetsku titulu, koja je bila WBC-ova titula u muha kategoriji, i zatim stigne sve do velter kategorije 2024. godine, to bi bilo senzacionalno."

Pacquiao, bivši svjetski prvak u osam težinskih kategorija, nije se profesionalno natjecao od poraza jednoglasnom odlukom sudaca od Yordenisa Ugasa u kolovozu 2021. godine.

Ipak, filipinska boksačka legenda i dalje vjeruje da ima ono što je potrebno da se nosi s trenutnom generacijom boksačkih zvijezda.

"Ušao sam u povijest s 40 godina pobijedivši Keitha Thurmana i osjećam da s 45 još uvijek imam mnogo toga u igri jer nisam primio puno udaraca posljednjih nekoliko godina", rekao je Pacquiao za ESPN o potencijalnoj borbi s Barriosom. "Želim otići stvarajući povijest."

45-godišnjak ostaje aktivan u sferi egzibicijskih boksačkih mečeva i sprema se za svoj sljedeći nastup 28. srpnja protiv bivšeg K-1 prvaka, Rukiye Anpa. Prvotno se trebao boriti sa Chihirom Suzukijem, RIZIN-ovim MMA prvakom, ali Anpo je ušao kao zamjena za Suzukija.

Prošlog prosinca pobijedio je MMA borca, DK Yooa, na bodove, ali je pritom izgledao kao sjena onoga starog ‘‘Pacmana‘‘.

Linker
03. srpanj 2024 16:52