K1 i Boks

(VIDEO) Kakvi krošei! Pogledajte nokaut kojim je Shakur Stevenson došao na svjetsku boksačku scenu

Shakur Stevenson v Edwin De Los Santos

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Stevenson će ovoga vikenda braniti svoj pojas protiv Artema Harutyunyana, ako uspije, nada se ujedinjenju titula protiv većih imena

Shakur Stevenson nije poznat po razornoj snazi udarca, ali je pokazao suprotno u borbi s Viorelom Simionom.

Dvojac se sukobio 2018. godine u onome što je bio Stevensonov deveti profesionalni nastup, dok je Simion bio iskusniji borac s 23 meča u karijeri.

No, Simionovo iskustvo pokazalo se uzaludnim jer je nokautiran u prvoj rundi borbe. Na polovici runde, Stevenson je pogodio teškim desnim krošeom kojeg njegov protivnik nije vidio.

Rumunju su se noge zatresle i pao je na koljena, ali Simion je pokazao hrabrost - vratio se na noge i nastavio borbu. Nakon što je sudac dao znak za nastavak meča, Stevenson je odmah napao i brzo ponovno oborio Rumunja.

Sljedeću minutu Simion se očajnički držao, primajući udarce na nesigurnim nogama. Pred kraj runde, Stevenson je pogodio protivnika još jednim savršenim desnim krošeom. Njegov suparnik bio je ošamućen te je zateturao u konopce.

Ovaj put sudac je vidio dovoljno i milosrdno prekinuo borbu, a Stevenson je održao svoj neporaženi niz.

Amerikančev impresivan prekid borbe u prvoj rundi postao je viralan i njegovo ime iznenada se pojavilo na sceni, samo nekoliko borbi prije njegove prve prilike za svjetsku titulu. Postao je prvak iz prvog pokušaja pobijedivši Joeta Gonzaleza u listopadu 2019. i osvojivši WBO perolaku titulu.

Dvije godine kasnije, nakon što se odrekao titule, ponovno ju je osvojio sjajnim prekidom protiv svog sunarodnjaka, Jamela Herringa, u listopadu 2021.

Nakon toga je uparen s Oscarom Valdezom. Stevenson je rušio svog neporaženog suparnika prije nego što je s lakoćom pobijedio na bodove u travnju 2022. i dodao WBC pojas svojoj kolekciji.

Jednom je uspješno obranio svoje pojaseve prije nego što ih se odrekao i prešao u laku kategoriju u potrazi za većim borbama.

Amerikanac je svladao Shuichirea Yoshina u svom debiju u novoj kategoriji prije nego što je dobio priliku za svjetsku titulu protiv Edwina De Los Santosa. Osvojio je još jedan pojas u stilu i postao svjetski prvak u dvije težinske kategorije, svladao je De Los Santosa sudačkom odlukom i osvojio WBC pojas.

Prvak će ovu subotu 6. srpnja braniti svoj pojas protiv Artema Harutyunyana, nadajući se da će mu to omogućiti neke velike borbe za ujedinjenje titula.

Gervonta Davis drži WBA pojas, a Vasil Lomačenko IBF pojas, ali Stevenson vjerojatno neće dobiti priliku protiv njih jer su oni u pregovorima za međusobno ujedinjenje.

Ujedinjenje tri pojasa moglo bi biti moguće u budućnosti, a fanovi bi sigurno bili oduševljeni američkim okršajem između Davisa i Stevensona.

U videu ispod pogledajte zastrašujuće krošee kojima je Shakur Stevenson postavio svoje ime na globalnu boksačku scenu.

Linker
03. srpanj 2024 22:05