K1 i Boks

Eddie Hearn rekao koji je trenutno najbolji meč koji se može organizirati u boksu

Eddie Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Poznati britanski promotor izjavio je koja je trenutno najveća poslastica u svijetu boksa

Eddie Hearn smatra da je borba između Terencea Crawforda i Jarona ‘Bootsa‘ Ennisa trenutno najbolji meč koji se može organizirati u boksu.

Britanski promotor potpisao je ugovor s Ennisom početkom ove godine i zajedno su organizirali svoju prvu borbu prošle subote. ‘Boots‘ je obranio svoj IBF-ov naslov prvaka svijeta u velter kategoriji nokautom protiv Davida Avanesyana.

Kada je Crawford pobijedio Errola Spencea u svojoj posljednjoj borbi prošle godine, postao je apsolutni WBA, WBC, IBF i WBO prvak svijeta u velter kategoriji. U to vrijeme, Ennis je držao IBF-ov privremeni pojas i bio je obvezni izazivač za borbu protiv prvaka.

Međutim, Crawford nije pokazao interes za borbu s talentiranim neporaženim američkim izazivačem i na kraju mu je oduzet pojas. Kao rezultat toga, Ennis je unaprijeđen i postao je IBF-ov službeni prvak.

Crawford je umjesto toga odlučio prijeći u višu kategoriju i izazvat će uzbekistanskog WBA prvaka svijeta u super-velter kategoriji, Israila Madrimova, 3. kolovoza.

Kako prenosi talkSPORT, Hearn, koji je također Madrimovov promotor, rekao je novinarima: "Stvarno mi se sviđaju šanse koje ima Madrimov protiv Crawforda, ali Crawford je očito veliki favorit."

Međutim, gledajući malo dalje unaprijed, poznati promotor je zatim rekao: "Crawford protiv ‘Bootsa‘ je najbolja borba u boksu, bez sumnje."

"Ali prije nego što ‘Boots‘ prijeđe u kategoriju više, stvarno bih volio vidjeti da ujedini pojaseve u kategoriji do 66kg...Prelazak u višu kategoriju je neizbježan, ali istovremeno, želite to učiniti kad je postignete sve što možete postići u trenutnoj kategoriji."

"Moram biti iskren - boraveći oko njega i vidjevši njegovu veličinu, bio sam prilično iznenađen što uspijeva spustiti kilažu na 66kg."

"Ne volim raditi taj prelazak bez da se očisti kategorija. Bila bi šteta da ne ujedini pojaseve s obzirom na njegove sposobnosti."

Linker
15. rujan 2024 01:33