K1 i Boks

Turki Alalshikh oštro je poručio: ‘Ovo nije boks, ovo je cirkus‘

Turki Alalshikh

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Je li saudijski promotor licemjeran jer je Francisu Ngannouu dao najteže moguće protivnike u boksačkom debiju, a sada kritizira Jakea Paula?

Nije svatko bio impresioniran Jake Paulovom pobjedom tehničkim nokautom u šestoj rundi nad Mikeom Perryjem prošle noći (sub., 20. srpnja) u Amalie Areni, u Tampi, na Floridi. Mnogi su kritizirali Paula zbog biranja manjeg protivnika.

Još jedna osoba koja nije bila pretjerano oduševljena Paulovom najnovijom pobjedom je najmoćniji svjetski boksački promotor iz Saudijske Arabije, Turki Alalshikh.

Ubrzo nakon borbe, Alalshikh je kritizirao Paula na društvenim mrežama jednostavno rekavši "Ovo nije boks."

Jedan od fanova u komentarima je pokušao ismijati Alalshikha insinuirajući da je licemjeran jer je platio MMA borcu, Francisu Ngannouu, 30 milijuna dolara da se suoči s dvojicom elitnih boksača teške kategorije, Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, u svoje prve dvije boksačke borbe. Njegova Ekselencija opovrgnula je te tvrdnje.

Navodno je Ngannou zaradio 10 milijuna dolara za svoj boksački debi protiv Tysona Furyja, borbu koju je jedva izgubio. Za svoj drugi nastup, prijavljeno je da je "Predator" zaradio ogromnih 20 milijuna dolara. Ipak, čovjek koji piše čekove potvrđuje da ti brojevi nisu sasvim točni.

‘‘Kao prvo, nije 30 milijuna‘‘, napisao je Alalshikh. ‘‘Kao drugo, Francis je pravi borac i radi velike borbe, a ne ovo, ovo je cirkus‘‘

Čini se da nećemo uskoro vidjeti Paula kako se bori u Rijadu jer Alalshikh očito nije njegov obožavatelj.

Što se tiče boksačkih karijera Paula i Ngannoua, očekuje se da će se "Problem Child‘‘ vratiti ovog studenog kako bi se suočio s 58-godišnjim Mikeom Tysonom u Dallasu, u Teksasu. "Predator" pak nema vremenski okvir za svoj povratak, uzimajući vremena za žalovanje nakon prerane smrti svog novorođenog sina.

Linker
07. rujan 2024 23:51