K1 i Boks

(VIDEO) Publika u Zagrebu silno će uživati! Pogledajte najbolje trenutke Gloryjevih teškaša koji će nastupiti u Zagrebu

Mladen Brestovac (desno) vs. Hesdy Gerges (lijevo)

 Screenshot (youtube, Glory)
Vodeća svjetska kickboksačka organizacija ponudila je sažetke koji su prava poslastica

Točno tjedan dana moramo čekati do spektakularnog Glory 95 eventa koji će se sljedeće subote održati u Zagrebu. Drugi puta od osnutka organizacije Glory će gostovati u prijestolnici naše domovine, a "fight card" izgleda fantastično.

Sjajna je vijest da je Glory uvrstio čak sedmoricu hrvatskih kickboksača na program eventa i time su donekle nadomjestili izostanak Antonija Plazibata koji nažalost ne može nastupiti zbog ozljede lakta. Osim sedmorice Hrvata, publika iz Hrvatske i okolice sigurno će bodriti "susjede", Nikolu Filipovića i Miloša Cvjetićanina koji dolaze iz Srbije te Ariana Sadikovića koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Crnogorac Mihailo Ćulafić vjerojatno neće uživati naklonost publike jer će se boriti protiv domaćeg borca Aleksandra Rakasa.

Ono što također preferira publika s ovih prostora definitivno su borbe teškaša. Borci nižih kategorija jesu tehnički kvalitetniji, brži, nerijetko pružaju i uzbudljivije mečeve, ali teškaši jednostavno imaju "ono nešto".

Čar teškaških borbi leži u njihovoj nevjerojatnoj snazi i veličini. Jedan udarac nerijetko u potpunosti mijenja kompletan tijek meča, a spektakularni nokauti učestali su među teškašima. Ukupno četiri teškaša meča dodana su na program Glory 95 eventa u Zagrebu, a organizacija se potrudila da dovede ponajbolje teškaše na svom rosteru.

Da, nedostaju Plazibat i Rico Verhoeven, ali u glavnoj borbi večeri gledat ćemo okršaj prvog i drugog izazivača u teškoj kategoriji. Levi Rigters (#1) i Bahram Rajabzadeh (#2) borit će se za status sljedećeg izazivača u teškoj kategoriji.

Osim spomenutog dvojca, u Zagrebu će također nastupiti četvrti izazivač unutar teške kategorije (Tariq Osaro), petoplasirani izazivač (Nordine Mahieddine), kao i teškaši koji zauzimaju sedmo (Uku Jurjendal) i osmo mjesto (Nikola Filipović). Mladen Brestovac i Vladimir Tok nisu rangirani, ali o Brestovca ne trebamo posebno predstavljati. Da je ostao aktivan, sigurno bi našao svoje mjesto unutar top 10.

Dakle, pogledamo li stanje na ljestvici izazivača, čak četvorica od petorice najbolje rangiranih teškaša dolaze u Zagreb. Plazibat je na trećem mjestu i njegov nastup nažalost će izostati, ali moramo pohvaliti Glory jer su posložili ovakav "fight card".

Ususret nadolazećem eventu, Glory nas je dodatno počastio sjajnim "highlightsima" na svom YouTubeu kanalu. Saželi su neke od najboljih nokauta koje su upisali teškaši koji će nastupiti u Zagrebu.

Od spektakularnih "high kickova" Mladena Brestovca i Nordine Mahieddinea, pa sve do ratova koje u ringu vodi Bahram Rajabzadeh, ovo je kompilacija koju ne želite propustiti.

Video je ispod ovog teksta, a vjerujemo kako će mnogi od vas u iščekivanju eventa više puta pogledati ovaj sažetak.

Linker
16. rujan 2024 17:02