K1 i Boks

‘Ukoliko napravi i jednu pogrešku, Duboisu će trebati jastuk kao i Ngannouu. To će biti ‘laku noć‘ za njega‘

Anthony Joshua vs. Francis Ngannou 

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Joshuina desnica svakako je nešto što pod svaku cijenu treba izbjeći, a hoće li Dubois to uspjeti, saznat ćemo za točno tjedan dana

Fanovi teškaškog boksa uživat će idućega vikenda. Anthony Joshua i Daniel Dubois konačno će na Wembleyju ukrstiti rukavice, i to za titulu prvaka u teškoj kategoriji prema IBF-u. Meč je od velike važnosti za obojicu boksača jer pobjednika potencijalno čekaju jako velike stvari, no o tome će razmišljati nakon meča.

Puno toga izrečeno je između ove dvojice boksača, a nije rijedak slučaj da jedan drugome prijete nokautom. Eddie Hearn sinoć je to podigao na jednu višu razinu, te je Duboisu zaprijetio na jedan vrlo zanimljiv način:

‘‘Mislim da je Joshuina protiv Otta Wallina jako podcijenjena. To je tip koji je pobijedio Murata Gassieva, Tysonu Furyju dao dobru porciju. Onda je došao Francis Ngannou, a pogledajte što je on učinio Furyju. Po meni ga je pobijedio. Međutim, Anthony je učinio da izgleda kao da je mismeč i Ngannouu je trebao jastuk‘‘, rekao je Hearn za Sky Sports, pa nastavio:

‘‘Ako Daniel Dubois želi biti pogođen s tom desnicom i ako želi praviti nespretne pogreške, njemu će također trebati jastuk kao što je trebao Ngannouu. Ukoliko vas Anthony Joshua pogodi, istog trenutka idete na spavanje. Ako Daniel dođe onakav kao protiv Hrgovića, gledat ćete vatromet. Međutim, ukoliko dođe i napravi i jednu pogrešku, to će biti ‘laku noć‘ za njega.‘‘

Joshuina desnica svakako je nešto što pod svaku cijenu treba izbjeći, a hoće li Dubois to uspjeti, saznat ćemo za točno tjedan dana. Ne smijemo zaboraviti da i Dubois itekako zna udariti, tako da će se i Joshua morati paziti iste stvari.

Linker
18. rujan 2024 12:37