K1 i Boks

Ogroman pad u kvaliteti protivnika: Otto Wallin uskoro se vraća u ring, čeka ga protivnik daleko ispod njegove razine

Otto Wallin

 Bildbyran/ddp USA/Profimedia
Iskusni Šveđanin krajem prošle godine deklasiran je u meču protiv Anthonyja Joshue

Prije nešto više od šest mjeseci, situacija pri vrhu IBF-ove rang ljestvice u teškoj kategoriji izgledala je drastično drukčije nego danas. Naš Filip Hrgović držao je prvo mjesto u poretku izazivača, dok je Šveđanin Otto Wallin bio odmah iza njega u poretku izazivača.

Spominjalo se kako bi Wallin i Hrgović čak mogli boksati za status sljedećeg izazivača, a možda i za pojas ako Oleksandr Usyk ostane bez pojasa zbog prihvaćanja revanša s Tysonom Furyjem.

Međutim, Hrgović i Wallin odabrali su neke druge opcije, a danas ni jedan od njih nije ni blizu napada na svjetsku titulu. Hrgović je početkom ovog mjeseca poražen od strane Daniela Duboisa i tim porazom pao je na deseto mjesto.

Otto Wallin svoje drugo mjesto u poretku izgubio je još krajem prošle godine. Šveđanin je prihvatio meč protiv Anthonyja Joshue, posve je izdominiran u toj borbi i poražen prekidom nakon pete runde. Wallin je trenutno 12. na ljestvici izazivača.

Najbolji švedski teškaš nije nastupao nakon poraza od Joshue, ali uskoro će se vratiti u ring. Wallin će boksati 26. srpnja (sedmi mjesec), a poznato je ime njegovog sljedećeg protivnika. Prvotno je Wallin trebao boksati protiv Emmanuela Lartteyja iz Gane, ali Larrtey je otkazao nastup i Wallin je dobio novog protivnika.

Onoriode Ehwarieme (20-4-0) bit će Wallinov protivnik, a sada je više nego jasno kako Wallin traži protivnika preko kojeg će vratiti samopouzdanja. Naime, Ehwarieme zauzima tek 302. mjesto na BoxRecovoj ljestvici najboljih svjetskih teškaša i ‘‘miljama‘‘ je daleko od samog vrha. 36-godišnji Nigerijac nokautiran je u posljednja dva nastupa. Bakhodir Jalolov nokautirao ga je u prvoj rundi, a Deontae Pettigrew to je napravio u trećoj rundi. Razlika između Wallina i Ehwariemea trebala bi biti ogromna, a Otto Wallin sigurno zaslužuje bolje protivnike od ispodprosječnog nigerijskog teškaša.

Podsjećamo, 33-godišnji Wallin odradio je 28 profesionalnih nastupa, a poražen je u samo dva navrata. Osim Joshue, porazio ga je i Tyson Fury, ali Wallin je u tom meču bio blizu pobjede nakon što je Furyju stvorio veliku posjekotinu iznad oka. Sve ostale mečeve Wallin je dobio, a Murat Gassiev i Dominic Breazeale vjerojatno su najistaknutiji boksači koje je uspio poraziti.

Linker
29. lipanj 2024 01:05