K1 i Boks

‘Boks? Ne želim se boriti s Furyjem, ali jednom se želim okušati u sportu. Puno je posla ispred mene...‘

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Već je pričao o tome da ga zanima prelazak u boks

UFC-ov privremeni svjetski prvak u teškoj kategoriji, Tom Aspinall, otkrio je da ga ne zanima borba s Tysonom Furyjem, ali bi prelazak u boks mogao biti u planu kasnije.

Aspinall je šokirao MMA svijet u studenom kada je u Madison Square Gardenu pobijedio ruskog nokautera Sergeja Pavloviča. Pobjedom je 30-godišnjak postao prvi britanski svjetski prvak u teškoj kategoriji UFC-a..

Borac rođen u Athertonu imao je dobru 2023. godinu u UFC-u. U rujnu se Aspinall pridružio Furyjevom taboru kao njegov sparing partner uoči tijesne pobjede WBC prvaka nad Francisom Ngannouom.

Tijekom kampa, Fury je rekao novinarima da je Aspinall mogao postati profesionalni boksač da je odabrao taj put. Međutim, govoreći za MEN Sport, novi prvak u teškoj kategoriji inzistira na tome da nema interesa boriti se protiv svog prijatelja u profesionalnoj borbi.

"Oh, nemam poseban interes u borbi protiv Furyja, ne želim se boriti s njim. Trenutačno sam prvak u teškoj kategoriji, ali nisam ni blizu zadovoljan. Imam puno, puno više posla za obaviti u UFC-u i želim prvo to učiniti. Uvijek idem jednu po jednu borbu. Ne znam koja je moja sljedeća borba, ali kada dobijem vijesti o tome, neću razmišljati dalje od toga. To je način na koji moj um funkcionira i ne razmišljam dalje", rekao je Aspinall, a zatim otkrio kada se planira okušati među konopcima.

"Vjerojatno ću to raditi (boksati) prije nego što mi karijera završi, dok sam još mlad i zdrav. Ako ne budem, sretan sam što se borim samo u UFC-u do kraja karijere. Ima nekih velikih riba za prženje u UFC-u pa ću se usredotočiti na to prije nego što radim bilo što drugo. Puno je posla ispred mene...", zaključio je.

Linker
29. lipanj 2024 14:29