UFC

Robert Whittaker definitivno dobiva novog protivnika! Chimaev je hospitaliziran, uskočit će borac jako sličan Khamzatu?

Robert Whittaker

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Objavljena je fotografija koja pokazuje Khamzata Chimaeva smještenog na bolničkom krevetu

Sada i službeno možemo napisati kako Khamzat Chimaev neće nastupiti 22. lipnja (šesti mjesec) na UFC on ABC 6 eventu. Neporaženi Čečen trebao se boriti protiv Roberta Whittakera u glavnoj borbi večeri, ali u četvrtak navečer počela je kružiti vijest o Khamzatovom otkazivanju nastupa.

Nekoliko sati kasnije, njegov prijatelj i profesionalni borac Mukhammad Eskirkhanov podijelio je fotografiju na Instagramu, a na toj fotografiji vidljivo je kako je Chimaev hospitaliziran.

‘‘Nakon svake poteškoće dolazi olakšanje.‘‘, riječi su kraćeg teksta priloženog uz fotografiju, a gruzijski borac Guram Kutateladze zabrinuto sjedi pokraj bolničkog kreveta na kojem je smješten Khamzat.

Više od toga trenutno nije poznato, ali Khamzat Chimaev ponovno ima ozbiljne zdravstvene probleme i puno pitanja postavlja se oko nastavka njegove karijere. Chimaev se višestruko puta nosio s ozbiljnim zdravstvenim poteškoćama i kako sada stvari stoje, njegova karijera ne ide željenim tijekom. Od borca koji se dvaput borio u razmaku od 10 dana, Chimaev je postao borac koji frekventno otkazuje nastupe i učestalo se bori sa zdravstvenim tegobama. Nadamo se kako će sve ipak biti u redu i Khamzatu želimo što brži povratak u kavez.

Ranije danas najavljeno je i kako bi Nassourdine Imavov trebao uskočiti kao zamjena. Francuz dagestanskih korijena proteklog vikenda porazio je Jareda Cannoniera tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, a samo dva tjedna nakon tog nastupa, Imavov bi mogao opet nastupiti u glavnoj borbi večeri.

Međutim, Imavov navodno nije favorit za uskočiti umjesto Chimaeva. Benny P, isti novinar koji je prvi objavio informacije o Khamzatovom otkazivanju meča, sada donosi informacije i o potencijalnoj zamjeni. Ikram Aliskerov navodno je borac koji će uskočiti u meč protiv Roberta Whittakera.

‘‘Reaper‘‘ tako dobiva protivnika stilski jako sličnog Khamzatu Chimaevu. Sjajni Dagestanac posjeduje odlične hrvačke i parteraške vještine, fizički je nevjerojatno moćan, a samo jedan poraz upisao je u dosadašnjih 16 nastupa. Aliskerova je 2019. godine porazio upravo Chimaev.

Ikram je unutar UFC-ovog kaveza odradio dva nastupa i u oba navrata slavio je nokautima u prvoj rundi. Aliskerov bi se ovaj vikend trebao boriti protiv debitanta u UFC-u, Antonija Trocolija, ali taj meč bit će otkazan u slučaju da Aliskerov uistinu uskoči kao zamjena za Khamzata Chimaeva.

Vrlo zanimljiv rasplet situacije, a zanimljiva je i činjenica da UFC zasad šuti i sve informacije dolaze od strane australskog novinara Bennyja P.

Linker
14. lipanj 2024 00:13