UFC

Cory Sandhagen: ‘Jako teško je pronaći trening partnere za meč protiv Umara, svi Dagestanci njegovi su prijatelji‘

Umar Nurmagomedov i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (umar Nurmagomedov)
Američki borac bantam kategorije naišao je na nesvakidašnji problem tijekom potrage za trening partnerima

Ljeto koje je pred nama ponudit će nam mnoštvo jako atraktivnih i velikih MMA mečeva. Već sada potvrđeno je mnoštvo odličnih borbi kojima se silno veselimo, a jedan od vrhunskih mečeva svakako je i onaj koji će predvoditi UFC on ABC 7 priredbu.

Spomenuti event održat će se 3. kolovoza (osmi mjesec) u Abu Dhabiju, a Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov borci su koji su dobili mjesto u ‘‘main eventu‘‘. Okršaj je zanimljiv iz više razloga. Prije svega, radi se o dvojici maestralnih boraca, potkovanih u svim segmentima borbe. Teško je pronaći vidljive nedostatke ovoj dvojici majstora.

Zanimljivost leži i u činjenici da Umara Nurmagomedova konačno čeka meč s nekim od boraca iz samog vrha, dok Cory Sandhagen ima priliku poraziti Khabibovog rođaka koji zasad djeluje nepobjedivo i neporažen je nakon 17 odrađenih mečeva.

Pobjednik te borbe mogao bi postati sljedećim izazivačem za pojas u bantam kategoriji i svi ovi razlozi čine taj meč velikim te izrazito interesantnim. Ostaje nam nada kako neće doći do neplaniranih otkazivanja i da će oba borca doći maksimalno spremni.

Nešto manje od dva mjeseca uoči borbe, Cory Sandhagen u razgovoru s Jamesom Lynchom otkrio je jedan problem na koji je naišao tijekom formiranja tima za pripreme. Sandhagen se nadao dovesti nekoliko Dagestanaca koji bi mu poslužili kao trening partneri za meč protiv Umara Nurmagomedova, ali zamisao nije uspio sprovesti u djelo.

‘‘Teško je, jer svi oni zapravo su prijatelji. Kad god bih se javio nekom od njihovih prijatelja/kolega i pitao ih može li netko od Dagestanaca doći trenirati sa mnom, dobio bih odgovor: ‘Oni su sjajni trening partneri, ali prijatelji su s Umarom‘. Stoga je jako teško pronaći trening partnere tog tipa. Vjerojatno ću dovesti Muhammada Naimova, ali on je Tadžikistanac i to je ipak nešto drukčije od Dagestanaca.‘‘, rekao je Cory.

Muhammad Naimov inače je UFC-ov borac perolake kategorije, a unutar najveće svjetske MMA organizacije upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa. Radi se o kvalitetnom borcu i sigurno će biti od pomoći Coryju Sandhagenu. Ali, nažalost po Coryja, Dagestanci se očito drže zajedno i nitko ne želi ‘‘izdati‘‘ Umara Nurmagomedova.

Linker
14. lipanj 2024 13:14