UFC

RIZIN-ov prvak napustio je svoju titulu i potpisao za UFC

Kai Asakura

 Motoo Naka/AFLO/Profimedia
Japanska zvijezda oprostila se od promocije čiji je član bila većinu svoje borilačke karijere

Kai Asakura prelazi u UFC.

Japanska zvijezda, Asakura (21-4) u prosincu je povratio RIZIN-ov naslov prvaka u bantam kategoriji pobijedivši Juana Archuletu nokautom u drugoj rundi. U subotu na RIZIN 47 priredbi, čelnik promocije Nobuyuki Sakakibara objavio je da je Asakura prepustio svoj naslov prvaka kako bi potpisao za UFC.

"Predajem svoj pojas i odlazim u UFC", izjavio je Asakura sinoć na RIZIN-u 47. "Mislim da će UFC uskoro objaviti vijest, ali je sada službeno da odlazim. Ovo bi trebale biti uzbudljive novosti, ali trenutno se osjećam vrlo usamljeno. Vjerujem da zahvaljujući RIZIN-u, ja koji nisam izvorno bio nitko, postao sam priznat kao borac, kao čovjek."

"I prošle godine na Staru godinu, gospodin Sakakibara prihvatio je moju sebičnu molbu da odem u UFC bez ijedne obrane naslova", objasnio je. "Od srca bih želio zahvaliti gospodinu Sakakibari na njegovoj podršci. Hvala vam puno."

UFC još nije potvrdio angažman 30-godišnjeg Asakure, ali očekuje se da će ubrzo i službeno postati prijetnja u bantam kategoriji UFC-a kojom trenutno vlada Sean O‘Malley.

Asakura se posljednjih šest godina borio isključivo za RIZIN. Prije toga nastupio je za druge japanske organizacije poput Deepa i Road FC-a.

Prvi je puta osvojio RIZIN-ov bantam pojas u kolovozu 2020. godine nokautom protiv Hiromase Ougikuboa. Iste je godine izgubio naslov u revanšu od Kyojija Horiguchija. Trebalo mu je tri godine da ga povrati, ali ga sada neće braniti prije odlaska u UFC.

Asakura se smatra jednim od najboljih japanskih boraca. Ima vrijedne pobjede protiv Archulete, Horiguchija, Manela Kapea i Ulke Sasakija.

Linker
09. lipanj 2024 21:09