UFC

(VIDEO) ‘Matchmaker‘ Khabib Nurmagomedov: Umirovljeni Dagestanac oduševio je Danu Whitea predloživši fantastičan meč

Dana White i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (roku)
Khabib Nurmagomedov kratko je vodio Eagle FC organizaciju i vidljivo je kako ima osjećaj za ugovaranje dobrih mečeva

‘‘Inside the UFC‘‘ novi je UFC-ov serijal sastavljen od tri epizode i dostupan je putem streaming servisa Roku. Brojni kadrovi koji se događaju iza kulisa uključeni su u ovaj zanimljivi serijali.

Jučer smo vam pisali o razgovoru između Dane Whitea, Jona Jonesa i Huntera Campbella. Prikazani su trenuci u kojima Jones saznaje koliko dugo će izbivati nakon ozljede prsnog mišića koju je zadobio ususret meču koji je trebao odraditi protiv Stipe Miočića. Jones se suzdržavao od plakanja i bio je vidno potresen, a kadrovi su privukli velik interes javnosti.

Dio tog serijala su i scene u kojima možete vidjeti kako Donald Trump nagovara Robbieja Lawlera na nastavak karijere i o tome ste također mogli čitati na našem portalu.

Kako vrijeme odmiče, tako u javnost izlazi sve više scena ovog sjajnog serijala. Najnoviji kadrovi možda nam čak otkrivaju fantastičan meč koji bismo mogli gledati kasnije ove godine.

U fokusu radnje su Khabib Nurmagomedov i Dana White, a prisutan je i Ali Abdelaziz, Khabibov dugogodišnji menadžer. Tema razgovora bio je Kamaru Usman i njegov sljedeći meč. Prvotno se spominjao Stephen Thompson kao potencijalni protivnik, a čini se kako je Ali Abdelaziz vidio Thompsona kao sljedećeg Usmanovog protivnika. Abdelaziz inače zastupa i Usmana.

No, Khabib se nije složio i ponudio je Whiteu puno interesantniju opciju. Dagestanac je pojasnio kako borcu Usmanovih godina treba meč koji će ga potaknuti na treninge, a Stephen Thompson možda nije dovoljno dobro gorivo u ovom trenutku.

‘‘Ako ćeš se danas boriti protiv Stephena Thompsona i ako ćeš se danas boriti protiv Shavkata Rakhmonova, koji meč bi te učinio nervoznijim? Tko bi te više naveo na trening?‘‘, Khabib je pojašnjavao Dani Whiteu.

Nurmagomedov dakle predlaže ugovaranje meča između neporaženog Shavkata Rakhmonova (18-0) i Kamarua Usmana. Dana White pozitivno je reagirao na taj prijedlog i u potpunosti se složio kako bi Usmana pobjeda nad Shavkatom gurnula u poziciju izazivača, što bi ga automatski motiviralo da se angažirano priprema za meč čak i na zalasku svoje uspješne karijere.

Krajem videa Khabib se okreće prema kameri i govori kako je ‘‘dogovor odrađen‘‘. Dodao je Nurmagomedov da ćemo ovaj meč gledati u Abu Dhabiju, što znači da bi Usman i Rakhmonov mogli ukrstiti rukavice 26. listopada (deseti mjesec) ili možda čak i 3. kolovoza (osmi mjesec).

Naravno, ništa još nije službeno potvrđeno, ali White je djelovao više nego zainteresirano za ugovaranje tog meča.

Linker
09. lipanj 2024 14:08