UFC

‘Moja brada se vratila, očito je sposobna primiti štetu. Taj udarac me mogao ubiti‘

Robert Whittaker i Paulo Costa

 MIKAEL ONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mikael Ona/zuma Press/profimedia
‘Nikad me nitko nije pogodio zadnjim kružnim u životu‘

Robert Whittaker još je uvijek elita srednje kategorije. Na UFC-u 298 "Reaper" se vratio na pobjedničke staze nakon teškog poraza u drugoj rundi tehničkim nokautom od sadašnjeg prvaka, Dricusa Du Plessisa na UFC-u 290 u srpnju 2023., Whittaker se vratio trijumfom jednoglasnom odlukom sudaca nad Paulom Costom.

Bivši kralj srednje kategorije UFC-a vratio se u formu tijekom većeg dijela svoje bitke s "Borrachinhom". Osim ranog naleta u prvoj rundi, Whittaker je pokazao da je još uvijek sposoban primiti ozbiljnu štetu usprkos gubitku nokautom od Du Plessisa.

"Nikad me nitko nije pogodio zadnjim kružnim u životu. Njegovi su udarci bili tako brzi u toj prvoj rundi. Svi su u komentarima, nakon borbe s Dricusom pisali da sam izgubio bradu. Brada se vratila i očito je sposobna primiti štetu. Taj me udarac mogao ubiti", izjavio je u MMArcade podcastu.

U konačnici, Whittaker se želi vratiti do pojasa koji je nekoć držao, ali će vjerojatno morati čekati iza najmanje još dva izazivača Du Plessisa. Jedan od njih je Whittakerov stari rival, Israel Adesanya, za kojeg se povezuje da bi se sljedeći mogao suočiti s južnoafričkim prvakom.

Drugi glavni kandidat je Khamzat Chimaev, koji bi se, ovisno o tome kako se stvari budu odvijale, mogao završiti suočiti s Whittakerom ako on ne bude sljedeći. U svakom slučaju, Whittakeru se vratila motivacija nakon što je osjetio da je olako shvatio Du Plessisa.

"Iskreno, jedini način na koji bih napustio oktogon bez pobjede bio je u vreći za tijelo. Takav sam mentalitet imao ulaskom u tu borbu", zaključio je.

Linker
11. travanj 2024 01:54