UFC

Anton Turkalj otpušten je iz UFC-a: FNC-u se otvara prilika za dobrim pojačanjem?

Anton Turkalj

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Šveđanin hrvatskih korijena godinu i pol dana bio je član UFC-a

Ono što smo slutili da će se dogoditi nakon posljednjeg nastupa Antona Turkalja, danas se i službeno dogodilo. Švedski borac hrvatskih korijena više nije dio UFC-a, najveće svjetske MMA organizacije.

Turkalju su presudila četiri uzastopna poraza unutar UFC-ovog kaveza, a onaj posljednji teško su mu mogli oprostiti. Anton je nokautom izgubio meč protiv Ibe Aslana, borca kojeg je 2020. godine završio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Turkalj je tada slavio pod okriljem Bravea, a Ibo Aslan dočekao je osvetu tri i pol godine kasnije, na puno većoj pozornici.

Prije poraza od Aslana, Turkalj je redom gubio od Jailtona Almeide, Vitora Petrina i Tysona Pedra. Sve mečeve osim onog protiv Petrina, Turkalj je izgubio prekidom. Almeida ga je gušenjem u prvoj rundi prisilio na predaju, a Tyson Pedro nokautirao je Turkalja u prvoj rundi borbe.

Sve u svemu, vrlo razočavarajući nastupi 27-godišnjeg ‘‘Pleasure Mana‘‘, ali ovo ne mora biti kraj Turkaljevih visokih ambicija u ovom sportu. Njegove najbolje borilačke godine tek slijede, a Turkalj preko drugih organizacija može popraviti svoj ‘‘score‘‘ (8-4-0), unaprijediti vještine, vratiti samopouzdanje i izboriti povratak u UFC.

Možda je FNC dobra i realna opcija za nastavak Antonove karijere. Dražen Forgač nedavno je putem Instagrama potvrdio kako će Turkalj postati primamljiva opcija nakon što postane slobodan borac na tržištu. Preostaje nam vidjeti mogu li se sve strane dogovoriti, a dolazak Turkalja u FNC bio bi značajan potez za dodatni napredak organizacije.

Uz sve to, poluteškoj kategoriji treba pojačanja i bivši UFC-ov borac više je nego zvučno pojačanje za kategoriju do 93 kilograma. Na potezu su FNC-ovi čelnici.

Linker
21. travanj 2024 04:51