UFC

Arman Tsarukyan pripremao se s jednim od najvećih ikad: ‘Nismo sparirali, ali dovoljno je da on bude u dvorani, to me motivira‘

Fedor Emelianenko (lijevo) i Arman Tsarukyan (desno)

 Instagram (arman Tsarukyan)
27-godišnji borac UFC-ove lake kategorije borit će se na ‘‘main cardu‘‘ UFC 300 eventa

Jako važan, vjerojatno najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri čeka Armana Tsarukyana ovog vikenda na UFC 300 eventu. Fantastični armenski borac lake kategorije borit će se protiv Charlesa Oliveire, prvorangiranog izazivača UFC-ove lake kategorije.

Iako se Arman ranije u karijeri borio protiv Islama Makhacheva, aktualnog prvaka lake kategorije, meč protiv Oliveire ipak je puno veći za Armana. Naime, u trenucima kad se Arman borio protiv Islama, Dagestanac je bio nerangiran borac, a Tsarukyan je tada debitirao u UFC-u.

Situacija uoči meča s Oliveirom puno je drukčija. Arman bi potencijalnom pobjedom došao u poziciju legitimnog izazivača i mogao bi kroz skorije vrijeme računati na ‘‘title shot‘‘. Također, pobjeda nad Charlesom Oliveirom jako je značajna za ostavštinu borca, jer ‘‘Do Bronx‘‘ je ponajveći borac u povijesti UFC-ove lake kategorije.

Tsaruykan je ozbiljno pristupio pripremama za ovaj meč, kao uostalom i za svaki, jer radi se o istinskom profesionalcu, uvijek besprijekorno fizički spremnom.

Zanimljivo, jedan dio priprema za meč s Oliveirom, Tsarukyan je odradio u društvu ponajvećeg borca u povijesti ovog sporta. Radi se o Fedoru Emelianenku, legendarnom ruskom teškašu. Arman je otputovao u Rusiju kako bi se pripremao s Fedorovim učenicima, a ujedno je dobio priliku učiti i od samog Fedora. Gostujući u MMA Houru, Arman je podijelio neke od svojih dojmova.

‘‘Bilo je dobro. Fedor je velik i nikada zajedno nismo trenirali (sparirali), ali on ima jako velik tim i puno boraca lake kategorije. Trenirao sam s tim borcima i pomagali smo jedni drugima. Bilo je kul.

Posebno kad trenirate s legendom (Fedorom), čak i ako ne sparirate s njim, dovoljno je da on bude u dvorani, to mi daje motivaciju.‘‘, objasnio je 27-godišnji Armenac.

Fedor će sigurno pomno pratiti Armanov sljedeći nastup, što je također motivacija Armanu da se prezentira u što boljem svjetlu, ali zasigurno i određeni teret.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Arman snaći u kavezu s borcem svjetske klase kakav je Charles Oliveira.

Linker
16. travanj 2024 14:05