UFC

Od borbi s top izazivačima do ovoga: Jailton Almeida uparen je s borcem koji je daleko od samog vrha teške kategorije

Jailton Almeida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
32-godišnji Brazilac razočarao je dvama posljednjim nastupima

Jailton Almeida prije nekoliko mjeseci bio je na glasu kao ponajveći potencijal UFC-ove teške kategorije i potencijalni prvak u skorije vrijeme. Međutim, u 11. mjesecu protekle godine, Almeida je odradio poprilično razočaravajuć meč protiv Derricka Lewisa.

Iako pobjeda Almeide niti u jednom trenutku nije došla pod znak upitnika, Brazilac je pružio izvedbu nakon koje je White zamolio fanove ‘‘da zaborave na taj meč‘‘. No, dobro, blijedi nastupi mnogim velikim borcima ponekad se dogode tijekom karijere, a najbitnija je činjenica da je Almeida nakon tog meča upisao šestu pobjedu u UFC-u i nastavio je svoj niz neporaženosti pod okriljem UFC-a.

Ipak, prije mjesec dana tom nizu došao je kraj. Jailton je nastupio na UFC 299 eventu i borio se protiv Curtisa Blaydesa. Najavljivalo se kako bi Blaydes stilski mogao biti jako nezgodan protivnik za Almeidu jer može neutralizirati njegove hrvačke vještine.

Nakon prvih pet minuta, djelovalo je kako Almeida ima rješenje čak i za hrvača poput Blaydesa. Nažalost po Jailtona, Blaydes se posložio između rundi, a već nakon 30-ak sekundi druge runde, Curtis je nokautirao Almeidu. Brazilac je pokušavao doći do novog rušenja, ali Blaydes je dobro obranio taj pokušaj, a zatim je iskoristio situaciju za nizanje takozvanih ‘‘hammerfistova‘‘ u glavu Almeide. Bio je to podosta težak poraz nokautom i Almeidine ‘‘dionice‘‘ dodatno su opale.

Jailton je trenutno sedmi izazivač UFC-ove teške kategorije, a priliku za iskupljenje trebao je imati početkom šestog mjeseca. ‘‘Malhadinho‘‘ se trebao boriti protiv Alexandera Volkova na UFC 302 priredbi, ali UFC je taj meč iz nepoznatih razloga otkazao i Volkov je uparen sa sunarodnjakom Sergeijem Pavlovichem (22.6. će se održati taj meč).

Sumnjalo se na ozljedu Almeide, ali Jailton ipak ostaje na programu UFC 302 eventa. Međutim, sudeći po protivniku s kojim ga je UFC upario, Almeidina reputacija uistinu je pretrpjela značajan udarac.

Umjesto borbe protiv šestorangiranog Volkova, Almeida će na UFC 302 kavez dijeliti s Alexandrom Romanovim, 13. izazivačem teške kategorije. Romanov je opasan borac, ali daleko od same elite u teškoj kategoriji i ovo je osjetan korak unatrag za Almeidu.

U samo nekoliko mjeseci, Almeida je od borca koji pretendira na sam vrh dogurao do situacije gdje će braniti sedmo mjesto u poretku, a neatraktivni Alexandr Romanov pokušat će mu preoteti tu poziciju.

Almeida treba impresivan nastup 1. lipnja na UFC 302 priredbu, dileme više nema.

Linker
16. travanj 2024 14:03