UFC

Michel ‘Demolidor‘ Pereira ostao bez protivnika za nastup na UFC 301 eventu; Srećom, brzo je pronađena zamjena

Michel Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sve smo bliže UFC-ovoj priredbi u Rio de Janeiru

UFC 301 event koji će se 4. svibnja (peti mjesec) održati u Rio de Janeiru po mišljenju brojnih fanova nema zadovoljavajuć ‘‘fight card‘‘ za standarde jednog velikog ‘‘PPV‘‘ eventa.

Alexandre Pantoja i Steve Erceg predvodit će priredbu borbom za pojas u muha kategoriji. Veteran Jose Aldo vraća se MMA-u vjerojatno na nagovor UFC-a kako priredba u Brazilu ne bi doživjela krah. Legendarni Aldo borit će se protiv Jonathana Martineza.

Meč između Anthonyja Smitha i Vitora Petrina ili onaj između Paula Craiga i Caia Borralha definitivno nisu borbe koje pretjerano uzbuđuju širu masu, pa čak ni one nešto zagriženije fanove.

Elves Brenner i Myktybek Orolbai trebali bi ponuditi vrlo uzbudljiv meč, ali trenutno se radi o imenima na koja se UFC ne može oslanjati tijekom organizacije ovako velikih evenata.

Sve u svemu, ‘‘fight card‘‘ je razočavarajuć, a nakratko se činilo da bi i Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira mogao ostati bez nastupa u Brazilu. Naime, njegov protivnik Makhmud Muradov ranije ovaj tjedan otkazao je nastup u Brazilu, a izostanak Pereire s priredbe u Brazilu bio bi velik udarac za UFC.

Srećom, brzo je pronađen zamjenski protivnik. Ihor Potieria, opasni ukrajinski borac uskočit će kao zamjena za Muradova. Potieria je nakon relativno neuspješnih nastupa u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, napravio tranziciju i spustio se u srednju kategoriju. Zapravo se Ihor ‘‘igrom slučaja‘‘ priključio kategoriji do 84 kg, jer u drugom mjesecu ove godine dobio je priliku uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv Roberta Bryczeka. Potieria je prihvatio priliku, porazio je Bryczeka, ali prekoračio je gornju granicu srednje kategorije.

Novu priliku u srednjoj kategoriji dobit će upravo 4. svibnja, a pobjeda nad Pereirom gurnula bi Potieriu možda čak i u priliku da se bori s nekim od rangiranih boraca srednje kategorije. Možda Ukrajinac pronađe sreću baš u toj težinskoj kategoriji, vrijeme će pokazati.

Linker
30. travanj 2024 06:24