UFC

‘Khabib mora poraditi na svojim trenerskim vještinama, a Islama ne zanimaju protivnici nego - naslijeđe‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Bivši Khabibov trener i sadašnja ‘glavna palica‘ tima Islama Makhacheva dala je zanimljiv intervju

Trener Islama Makhacheva, Javier Mendez, uz smijeh je zadirkivao Khabiba Nurmagomedova da treba raditi na svojim vještinama u kutu nakon UFC 302.

"The Eagle" se dugo očekivano vratio u kavez na UFC 302; ne stojeći u njegovom središtu, već uz žicu kaveza, dok je davao upute svom prijatelju i timskom kolegi Islama Makhacheva do još jedne obrane UFC-ove titule prvaka u lakoj kategoriji.

Iako je jedan od najvećih boraca svih vremena, Khabib Nurmagomedov nije savršen trener u kutu; što je otkrio čovjek koji je stajao pored njega u Prudential Centru u Newarku, New Jersey. Govoreći na YouTube kanalu The Schmo, trener Javier Mendez, koji je trenirao i Nurmagomedova i Makhacheva, priznao je da Khabib mora poraditi na načinu na koji daje upute svojim borcima.

"Khabib zapravo postaje sjajan trener i sjajan čovjek u kutu, ali treba mu malo rada na tome. Odličan je u planiranju borbi, fantastičan je u planiranju borbi, ali trebamo malo poraditi na radu u kutu."

Mendez je detaljnije objasnio rad u kutu Nurmagomedova i što "The Eagle" treba učiniti kako bi poboljšao svoju trenersku tehniku kada je govorio nekoliko minuta kasnije putem YouTube kanala Helen Yee Sports.

"On mora savladati rad‘ u kutu... Još uvijek moramo raditi na tome jer on ponekad poludi, skače gore-dolje, udara po stolu, rekao sam mu ‘Smiri se, smiri se‘. Jako se uzbudi."

"Mislim, toliko voli svoje borce kao svoju braću da, znate, ulaže sve u tu borbu kada je tamo, zaboravio sam kako je imati ga u kutu; prilično je ludo." Veteran trener je objasnio kako je Khabibu dao jednostavne savjete kako bolje voditi Islama Makhacheva ili bilo koju borbu koja se odvija pred punom arenom punom vrištećih MMA fanova.

Nakon pobjede nad Dustinom Poirierom, postoje samo dva vjerojatna ishoda za sljedeću borbu Makhacheva – još jedna obrana titule u lakoj kategoriji protiv Armana Tsarukyana ili borba za pojas u velter kategoriji, koji trenutno drži Leon Edwards.

Nije iznenađujuće da Mendez vjeruje da će, kada dođe pravo vrijeme, Makhachev iskoristiti priliku da prijeđe u višu težinsku kategoriju uz punu podršku svog tima.

"Za mene, ako me to pitate, želio bih ono što on želi, a on želi borbu za naslov u velter kategoriji... Vidjet ćemo što će mu UFC ponuditi jer što god mu ponude, on će prihvatiti. Neće odbiti protivnike, ali prilično sam siguran da bi volio priliku boriti se za naslov u velter kategoriji."

Mendez je zadirkivao da, ako UFC ne želi vidjeti Makhacheva kao dvostrukog prvaka sada, "vidjet ćemo kakvu ćemo buku stvoriti da se to dogodi. "Očigledno, tu je Arman Tsarukyan s kojim se mora obračunati, i Arman bi također bio za to, nema problema – nije me briga s kim će se boriti sljedeće, samo želim ono što on želi, a on želi testirati sebe i dalje graditi svoje naslijeđe... Nije riječ o protivnicima, već o naslijeđu."

Titula u velter kategoriji branit će se u srpnju na UFC 304 kada će prvak Leon Edwards braniti svoju krunu u svom dvorištu protiv nadolazećeg izazivača Belala Muhammada.

Linker
14. lipanj 2024 15:47