UFC

Legenda MMA-a o ‘pound for pound‘ ljestvici: ‘Jones je prljav borac, no Islam je gubio u svojoj karijeri‘

Jon Jones, Islam Makhachev

 Patrick T. Fallon/afp/profimedia, Giuseppe Cacace/Afp/Profimedia
S obzirom da je ‘‘pound for pound‘‘ ljestvica koja se ažurira redovno, u ovom trenutku je Islam s pravom na prvom mjestu

Diskusija o tome tko bi trebao biti prvi na ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici ne prestaje. Trenutno je tamo službeno prvi Islam Makhachev, no Jon Jones i Dana White se s tim ne slažu. Unatoč jednom nastupu u posljednje četiri godine, UFC-ov predsjednik smatra da upravo Jones zaslužuje biti na mjestu Makhacheva.

Nije to mišljenje samo Dane Whitea, a jučer ga je u tome podržala i legenda MMA sporta, ‘‘Rampage‘‘ Jackson. U podcastu kod Demetriousa Johnsona je govorio upravo o ovoj temi, a nije propustio priliku ponovno komentirati kako je Jones ‘‘prljav‘‘ borac:

‘‘Mislim da Dana White govori općenito, znate, a svi vi ostali govorite o vremenu kada su i Jon Jones i Islam Mahachev bili skupa u UFC-u. Dana ne govori samo o tome tko je najbolji ‘pound for pound‘ u posljednjih deset mečeva, ili pak posljednjih pet mečeva, zadnjih 12 ili 24 mjeseca. On govori općenito u MMA sportu, ako me razumijete‘‘, započeo je ‘‘Rampage‘‘.

‘‘Znam da je Jon Jones prljav borac, ali opet, nemam pojma. Protiv Matta Hamilla mu nije trebao biti upisan poraz. No Islam, nekoliko sam puta gledao kako se bori, ima sve što mu je potrebno, ali je i izgubio‘‘, pojasnio je.

S obzirom da je ‘‘pound for pound‘‘ ljestvica koja se ažurira redovno, u ovom trenutku je Islam s pravom na prvom mjestu. Što se tiče cijele MMA karijere, Jones je za sada tu u prednosti, no ukoliko je spomenuta ljestvica pokazatelj recentnih uspjeha, Islam je s pravom zaslužio biti prvi.

Linker
20. lipanj 2024 21:12