UFC

Beneil Dariush dao savjet Belalu kako da pobijedi Edwardsa: ‘Ovako ćeš si povećati šanse za pobjedu‘

Belal Muhammad 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Nema sumnje da je prvak Edwards favorit, no, Belal ovdje svakako nije bez šansi. Od 2019. Belal ne zna za poraz, a u posljednjim mečevima je uistinu naredao odlična imena

Idućega mjeseca UFC dolazi u Englesku, točnije u Manchester. UFC 304 priredbu predvodit će Leon Edwards i Belal Muhammad u borbi za titulu u velter kategoriji, a Belal je svoju priliku protiv prvaka konačno i dočekao. Tada ćemo vidjeti je li istina sve ono što je pričao cijelo vrijeme, odnosno, da je Edwards lagan meč za njega.

Savjete kako pobijediti Leona Edwardsa, Muhammadu je odlučio udijeliti Beneil Dariush. Dariush je rekao kakve savjete bi davao Muhammadu da mu je on trener, a s obzirom na Edwardsov stil, dosta su logični:

‘‘Da sam ja njegov trener, govorio bi mu da mora skratiti distancu, da mora biti unutra, da mora tražiti svaku priliku da dobije ‘underhook‘ ili da mu uhvati nogu. Čak iako to ne rezultira rušenjem. Što više se budeš nalazio u ovim pozicijama, sve veće šanse su da pobijediš‘‘, započeo je Dariush kod ‘‘The Schmoa‘‘.

‘‘Tako ćeš izmoriti svog protivnika i u tom kaosu ćeš pronaći svoju priliku da pobijediš. Uistinu mislim da je ovo jako zanimljiva borba. No, mislim da ukoliko Muhammad ne uspije skratiti distancu, Leon će učiniti da izgleda lako. Međutim, ukoliko uspije skratiti tu distancu, to će onda biti zanimljiva borba‘‘, pojasnio je.

Nema sumnje da je prvak Edwards favorit, no, Belal ovdje svakako nije bez šansi. Od 2019. Belal ne zna za poraz, a u posljednjim mečevima je uistinu naredao odlična imena. Nadamo se samo da ovaj meč neće završiti kao i njihov prvi susret, odnosno, ‘‘no contestom‘‘ zbog slučajnog uboda u oko iz 2021. godine.

Linker
14. lipanj 2024 13:11