UFC

Najmlađi UFC-ov borac želi srušiti rekord Jona Jonesa: ‘Imam četiri godine da to učinim, mislim da to i mogu‘

 Raul Rosas Jr. 

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
S obzirom da ima tek 19 godina, Rosas ima jako puno vremena da ispuni svoje ciljeve

Raul Rosas Jr. trenutno je najmlađi borac na UFC-ovom rosteru, a sa svojih svega 19 godina postiže uistinu jako dobre rezultate. Prošloga je tjedna ‘‘submissionom‘‘ svladao Rickyja Turciosa u drugoj rundi, te je tako uspješno odradio svoju četvrtu borbu pod najjačom organizacijom.

Jedan od velikih ciljeva koje si je Rosas zadao jest svakako srušiti rekord Jona Jonesa. ‘‘Bones‘‘ je imao svega 23 godine kada je postao UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, a Rosas je rekao da to želi sustići te da za to ima još dovoljno vremena:

‘‘Uvijek sam bio tu. Prihvatio sam taj poraz koji me je malo usporio, ali uvijek sam znao da ću se vratiti natrag. Što se tiče borbe za titulu, to ovisi. Sranje, da vidim. Ako bih dobio još jednu borbu ove godine, ako bih i pobijedio, mislim da bi mi to donijelo borbu protiv rangiranog protivnika‘‘, započeo je Rosas u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Nakon toga je izgledno da bih se tri puta borio protiv rangiranog protivnika, što bi značilo još dvije do tri godine dok ne postanem prvak. To je uvijek bio moj glavni cilj, a imam i četiri godine da dostignem taj rekord. Mislim da to mogu učiniti‘‘, dodao je.

S obzirom da ima tek 19 godina, Rosas ima jako puno vremena da ispuni svoje ciljeve. Naravno, nitko ne može sa sigurnošću reći da će uspjeti srušiti Jonesov rekord, no uz pravilno građenje od strane UFC-a, svašta je moguće. Na Rosasu je samo da nastavi pobjeđivati i raditi, a svoju priliku će sigurno dobiti.

Linker
14. lipanj 2024 13:14