UFC

Belal Muhammad oštro poručuje: ‘Du Plessis nije dobar borac, on će biti moj najlakši put do dva pojasa‘

Belal Muhammad

 HANDOUT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Handout/getty Images/profimedia
Belal je očito odlučio ‘pojačati‘ svoju prisutnost na naslovnicama svjetskih borilačkih portala

Belal Muhammad, izazivač za titulu u velter kategoriji UFC-a, iznenadio je javnost započevši svađu s trenutnim prvakom srednje kategorije, Dricusom Du Plessisom, tvrdeći da Južnoafrikanac "nije dobar borac".

Muhammad se trenutno priprema za najveću borbu u svojoj karijeri do sada, protiv prvaka u velter kategoriji, Leona Edwardsa, u revanšu koji će se održati na UFC 304, 27. srpnja u Manchesteru.

Prije svoje borbe protiv "Rockyja", Muhammad je podržavao svog timskog kolegu i prvaka u lakoj kategoriji, Islama Makhacheva, tijekom njegovog nedavnog glavnog meča na UFC 302 protiv Dustina Poiriera.

Nakon što je Makhachev obranio titulu po treći put, Muhammad je izjavio da bi ruski prvak mogao odmah prijeći u srednju kategoriju i pobijediti Dricusa Du Plessisa za drugi pojas. Odgovarajući na Muhammadove tvrdnje da bi ga Makhachev mogao pobijediti, Du Plessis je rekao: "Sada vidim zašto svijet misli da je gubitnik, posljednji obožavatelj odustaje."

"Stillknocks" postaje sve frustriraniji jer UFC još uvijek nije najavio njegovu prvu obranu titule, za koju se šuška da će biti protiv Israela Adesanye na UFC-U 305, 18. kolovoza, u Perthu, Australija. Bivši protivnik Roberta Soldića u dva navrata je priznao da je pristao na protivnika i lokaciju te se pita što je razlog zastoja.

Unatoč tome što se obojica pripremaju za svoje nadolazeće borbe, Muhammad je uzvratio Južnoafrikancu, tvrdeći da je "loš borac" i da želi borbu s njim nakon što osvoji titulu u velter kategoriji.

"Pokušavao sam biti fin rekavši da bi Islam mogao pobijediti Du Plessisa, ali iskreno, Du Plessis nije dobar borac, ako sam iskren," priznao je Muhammad u emisiji "Remember the Show". "Sada se miješaš sa mnom, tako da kad pobijedim Leona Edwardsa to postavlja scenu za ovu borbu, ako on prođe Adesanyu," dodao je velteraš.

Muhammad je također izjavio na društvenoj mreži X da bi mu Du Plessis bio "najlakši put do statusa dvostrukog prvaka". Ipak, Muhammad se prvo mora suočiti s teškim izazovom koji predstavlja Leon Edwards prije nego što može razmišljati o osvajanju drugog pojasa.

Britanac je nedavno iznio svoje planove za idućih godinu i pol dana, izjavivši da mu je san postati dvostruki prvak također.

Unatoč tome, "Rocky" je priznao da još uvijek ima posla u svojoj diviziji prije nego što može razmišljati o prelasku u višu težinsku kategoriju, te želi nekoliko puta obraniti svoju titulu.

"Moj plan je težiti veličini, osjećam da obraniti svoj pojas u svojoj diviziji nije uzbudljivo za mene, moje uzbuđenje je u osvajanju drugog pojasa, pa je moj plan da pređem sljedeće godine. Obraniti svoj pojas dva puta ove godine, a onda možda još jednom sljedeće godine, pa kasnije u godini imati veliku borbu u srednjoj kategoriji," rekao je Edwards nedavno za Sky Sports.

Linker
14. lipanj 2024 16:01