UFC

Australac hrvatskih korijena Steve Erceg odgovorio Pantoji: ‘Ne brini se, uzet ću ja svoju sreću u svoje ruke‘

Steve Erceg i tim

 Instagram (stephen Erceg)
Nakon što je Steve ‘Astro Boy‘ Erceg dobio svoju šansu za titulu svi su imali nešto za reći dok je staloženi Erceg imao spremne odgovore

Steve "Astro Boy" Erceg (12-1) sredinom je mjeseca najavljen kao novi izazivač za titulu u UFC-ovoj muha kategoriji (-57 kg). Protivnik će mu biti Brazilac Alexandre "The Cannibal" Pantoja (27-5). Australac hrvatskih korijena početkom je prošle godine potpisao za UFC te je upisao tri pobjede od kojih jednu nokautom. Početkom prošlog mjeseca sjajnim je nokautom u drugoj rundi protiv Matta "Dangera" Schnella (16-8) zaradio bonus večeri (50 tisuća američkih dolara).

Na rečenice brazilskog prvaka da je sretan Erceg je odgovorio: "Ja sam sretan. Koliko često 10. borac na listi dobije priliku za titulu. Ja shvaćam da sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ne brini se, uzet ću ja svoju sreću u svoje ruke."

"Nadao sam se da Royval i Moreno neće dobiti priliku za titulu opet jer nitko od fanova pa ni ja ne želimo gledati iste mečeve" rekao je "Astro Boy" u razgovoru za MiddleEasy te zaključio: "Bitno je da postoji ravnopravnost i kompetitivnost u ovoj diviziji."

Mnogi su osporavali njegovu priliku za titulu jer je trenutno 10. borac na UFC-ovoj listi muha boraca, od kojih je najglasniji bio Muhammad "The Punisher" Mokaev (12-0). On se trenutno nalazi u nizu od 6 pobjeda te je sedmorangirani na spomenutoj listi.

"Astro Boy" svoje pripreme provodi u svom baznom klubu Wilkes Academy koji se nalazi u australskom Perthu. Glavnu "palicu" ima njegov trener David Wilkes. Wilkes je inače poznato trenersko ime na australsko-pacifičkoj MMA sceni.

Kladionice kao favorita vide Pantoju (koeficijent 1.37), dok borcu hrvatskih korijena daju znatno manje šanse (koeficijent 3.10).

Očekuje nas sjajna borba na predstojećoj UFC 301 priredbi u brazilskom Rio De Janeiru, inače prvakovom rodnom gradu. Podsjećamo priredba se održava 4. svibnja.

Linker
11. travanj 2024 07:30